Medlemmar: 8120 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det verkar mer och mer som att det handlar om när och inte om Unai Emery får lämna Arsenal.

Så går snacket om Emerys framtid

sön 24 nov 2019 kl 15:36

De flesta supportrarna vill byta ut honom. Men hur går snacket i media? Kommer Unai Emery fortsätta som Arsenaltränare eller planerar klubben att göra sig av med spanjoren?

The Gunners form är under all kritik och det som presteras på planen är inte bra nog. Det ser de flesta. Och Unai Emery är kraftigt ifrågasatt. Många kräver spanjorens avgång och man vill se en förändring direkt.
Arsenal har inte vunnit en match sedan vändningen hemma mot Vitoria Guimaraes i Europa League för en månad sedan. Det är första gången sedan 1998 som man inte lyckats vinna på sex matcher.
I ligaspelet har de fem senaste matcherna gett tre poäng och avståndet till topp fyra är i skrivande stund åtta poäng. Till serieledande Liverpool är 20 poäng. Och det efter 13 omgångar.

Men hur går snacket runt Emerys framtid. Kommer han få kicken eller låter klubbens ledning honom köra vidare ett tag till i hopp om en vändning.
Vi har samlat det mesta av det efter efter 2-2-mötet med Southampton.

Independent skriver att Arsenal ledning haft möte om läget under landslagsuppehållet och ska man ha enats om att ge Emery fram till West Ham i början av december på sig. Man ansåg att det var fyra möjliga vinstmatcher, Southampton, Norwich, Brighton och West Ham. Nu blev det bom direkt i och med 2-2 mot Southampton. Det ska fortsatt finnas en tro på Emery och hans vision, men resultaten är oroande. Man skriver vidare att Fredrik Ljungberg är huvudkandidat att ta över som "caretaker" och att listan av ersättare på permanent basis innehåller Mikel Arteta, Max Allegri, Julian Nagelsmann och Patrick Vieira.

Daily Mail rapporterar liknande uppgifter. Sami Mokbel skriver att klubbens ledning med Raul Sannlehi och Edu vill ge Emery en möjlighet att vända på de dåliga resultaten, men att andra i ledningen tycker att man borde skicka honom direkt.

I BT Sports säger Tony Adams att han gärna ser en förändring och att han själv skulle sätta ihop ett lag som är bättre organiserat än Unai Emerys lag. Den förre Arsenalkaptenen säger vidare att laget förtjänade att bli utbuade igår efter den insatsen.

The Sun presenterar en oddslista på vem som är favorit att ta över Arsenal efter Emery. Arteta är favorit.

The Athletic skriver att Arsenals ordförande Sir Chips Keswick funderar på att lämna sitt uppdrag. Det verkar som att det finns en spricka i ledningen där en av grejerna man är oense om är Unai Emerys framtid. Chips känner inte att han kan vara delaktig i de sportsliga beslut som tas.

Till sist tar vi med att journalisten Charles Watts sett både Edu och Raul Sannlehi gå igenom den mixade zonen igår efter matchen. Han skriver att de varit i omklädningsrummet efter matchen och var arga som bin.