Medlemmar: 1985 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Frankfurt i Europa League blev Emerys sista match som Arsenaltränare.

Beslutet om Emery togs före Frankfurtmatchen

fre 29 nov 2019 kl 14:31

Unai Emery fick beskedet i morse att han inte längre är Arsenaltränare. Men beslutet fattades före matchen igår mot Frankfurt, enligt David Ornstein.

Bara en seger på de nio senaste matcherna och sju raka utan vinst blev för mycket. I morse fick Unai Emery sparken från Arsenal. Men enligt David Ornstein fattades beslutet redan igår - före matchen mot Eintracht Frankfurt.
Twitter skriver han att Vinai Venkatesham och Raul Sanllehi hade ett förutbestämt möte med Stan och Josh Kroenke i USA tidigare den här veckan. Den diskussion som pågått en tid om Unai Emerys vara eller icke vara fortsatte där och beslutet att bryta med spanjoren togs alltså före matchen mot Frankfurt igår kväll.
Arsenal föll med 1-2 och det blev Emerys sista match som ansvarig för klubben.

Han har tidigare rapporterat att Emery ledde Arsenals träning i morse, men det har Ornstein korrigerat och beskedet gavs till honom före träningen. Sedan fick spelartruppen reda på vad som hänt.
I samband med detta snackade även Ljungberg med spelartruppen för första gången som huvudtränare.
Enligt Ornstein ska Emery tagit beslutet professionellt och spelarna ska sedan ha fått chansen att prata med honom enskilt en och en.

Det har varit snack om att Ljungberg inte har rätt UEFA-brickor för jobbet på lång sikt, men så ska inte vara fallet. Svensken är fullt kvalificerad och har UEFA Pro licence.
Ornstein skriver också att Freddie har fullt stöd från Arsenalledningen och att han kan få jobbet permanent. Man kommer leta efter en ny tränare, men det ska inte vara någon panik med att lösa detta.
Funkar det för Ljungberg kan han bli Arsenaltränare på riktigt.

Vilka som kommer ingå i Ljungbergs tränarteam förväntas bli klart under dagen.

Kommentarer

Bild för Eric Lurén

Vore kul om det fungerar bra med Ljungberg! 

Bild för Purple

Visst vore det kul, men det luktar lite Ole Gunnar Solkjaer, men får vi hans start i United och att det sedan fortsätter, ja då har jag inga problem med Freddie:-)

Bild för Anton H

Bara inte Bould kommer tillbaka som assisterande så är jag nöjd!

Bild för daddy dj

Skulle inte bli förvånad om det dyker upp en viss Mr Adams!

Bild för Ulf Henningsson

Helt rätt. Kul för Ljungberg. Detta fixar han hur bra som helst. han har truppen bakom sig det vet jag,så detta blir bra. Go Ljungberg och Arsenal

Bild för Patric Johansson

Bould togs in för att stärka försvaret men han lyckades inte med det. Så jag vill helst se en Annan person bredvid Ljungberg. 

Supporter sedan 1983! 

Bild för Sral

Bould var aldrig försvarstränare. 

Bild för Mijolo

Jag tror att Bould vore ett lysande stöd för Fredrik I nuläget!

Mijolo