Medlemmar: 6582 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En del av spelarna har kommenterat Unai Emerys avgång. Andra inte.

Spelarnas reaktioner efter Emerys avgång

lör 30 nov 2019 kl 00:39

Unai Emery skrev under kvällen ett brev där han tackade för tiden i klubben. Men hur har spelarna reagerat? Vi har pejlat läget.

Det var strax efter 11.00 som Arsenal meddelade att Unai Emery fått sparken. Efter 1,5 år som huvudtränare var det slut.
De klena insatserna och de dåliga resultaten kostade spanjoren jobbet.
Men hur har spelartruppen kommenterat dagens händelser på sociala medier.
Vi har samlat ihop en del av det som skrivits.

Den som hyllar Emery mest är Matteo Guendouzi. Den franske mittfältaren skriver fina ord om Emery på Twitter (översatt av Get French Football News):
Coach. Tack för allt du gjort för mig, jag kommer aldrig att kunna tacka dig tillräckligt. Du har fått mig att växa upp som fotbollsspelare och man så mycket. Jag har nått nivån jag är på tack vare dig och ditt jobb. Jag har avancerat enormt och tagit många steg framåt. Du är en mycket bra man och en briljant coach. Jag önskar dig all lycka och framgång i framtiden. Tack coach.

David Luiz ber om ursäkt för att laget svek honom. Så här skriver brassen på Twitter:

Hector Bellerin är en av dem som tackar Emery lite extra. Så här skriver högerbacken på Twitter:

En som inte skrivit ett ord om att Emery fått foten är Mesut Özil. Inte direkt förvånande efter det som hänt mellan de båda. Özil lägger istället upp en väldigt tolkningsvänlig bild på själv där han pekar på Freddie.

Sist skickar vi med några andra spelares reaktioner på Emerys uttåg ur klubben:

 

 

Kommentarer

Bild för Ola Svärd

Nu är ju inte sociala forum allt och inget som helst krav att läga ut saker. Men detta är bra, inte minst markera mot alla idioter som säger sig heja på vårt lag och på allvar tror sig veta och kunna fotboll bättre än lagets tränare. Kritik från soffan hör till spelet och själva supporterskapet så att säga, men det finns ju gränser även här om man ska vara något sånär trovärdig. 

Nu är det bara blicka framåt och köra på. Kommer inte bli lätt för Freddie, spelarna har ett enormt ansvar att leverera. Spännande såklart. Redan nerväs inför Norwich borta. Det var jag aldrig förr..typ..

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”