Medlemmar: 5171 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg fokuserar på att få tillbaka glädjen i Arsenaltruppen inför matchen mot Norwich.

Freddie: "Glada spelare spelar bäst fotboll"

lör 30 nov 2019 kl 15:04

Freddie Ljungberg har gjort sin första intervju som Arsenaltränare. Svensken säger att han ska försöka få tillbaka glädjen i spelartruppen.

Det har varit hektiska timmar för Fredrik Ljungberg. Igår förmiddag tog han över som huvudtränare när Unai Emery fick sparken. Sen ledde han träningen på Colney.
Arsenal möter Norwich borta imorgon så någon större tid för stora förändringar finns inte.
- Självklart kommer små saker att ändras. Jag kommer inte göra något radikalt för jag tycker inte att det är bäst att göra så. Jag kommer inte att vända upp och ner på allt. Jag är ganska klar över vad jag vill göra. Samtidigt så har vi en träning innan matchen så det gäller att vara smart i det jag vill förändra för det måste funka också.

Efter lite drygt ett dygn efter att han tillträtt så kom de första intervjuerna med svensken. Dels på Arsenal.com men också på Sky.
En stolt Freddie säger så här om att han fått jobbet som huvudtränare i Arsenal:
- Det är en stor, stor stolthet. Det är så jag känner. Jag känner energin inombords och det är speciellt. Självklart är det sorg, lite grann, efter det som hänt i klubben, men också spänning inför det vi kan göra i framtiden och imorgon när vi spelar. Det är en stor stolthet och det har jag sagt till spelarna, ni måste göra jobbet, jag kan hjälpa och supporta, men för mig är det en stor ära.
- Jag hoppas inte att det uppfattas som uppblåst, men jag blev stolt. Jag kände mig hedrad att de tänkte på mig för en sådan här viktig roll. Att de litade på att jag kan göra det. Jag kände spänning för jag tycker att vi har några väldigt, väldigt bra spelare. Det är en fantastisk klubb.

Ljungberg har inte fått någon tidsram hur länge han får ha rollen, han ska bara försöka göra det så bra som möjligt imorgon mot Norwich.
En sak som han poängterar är och blir viktig är att få tillbaka glädjen i laget.
- När jag var i Bundesliga och Wolfsburg och vi kom så var de på väg att åka ur. Pressen var stor i en stor klubb och folk var nere. Jag har erfarenheter av att spelare och tränare är nedstämda och det finns saker att göra. Det är ju så att om du spelar bra fotboll och får resultat så finns det inget bättre för att höja stämningen. Glada spelare spelar den bästa fotbollen. Det lärde jag mig som spelare. Det finns en tid för hårt arbete, men samtidigt så måste vi njuta av det vi gör. Det är ofta så att de spelare vi har gillar att spela offensiv fotboll, det är vad som gör dem glada.

Kommer dina erfarenheter från att spela för Arsenal hjälpa dig nu?
- Det är match imorgon. Jag hoppas jag har klubbens värderingar, att jag förstår klubben och att jag tänker från insidan. Det hjälper mig, 100 procent. Jag har varit här i 20 år, så det är väldigt speciellt för mig. När klubben fråga om jag kunde hjälpa till så sade jag att det är självklart, jag kommer hjälpa så mycket som de behöver. Sen tar vi det därifrån.

Om kaptensfrågan:
- Jag kommer inte göra stora och massa förändringar. Jag kommer behålla de sakerna som de är. Det har varit så mycket i media, så mycket diskussion. Jag kommer koncentrera mig på hur vi spelar och vad vi gör på planen.
Kommer Aubameyang vara kapten imorgon?
- Det får ni se imorgon.

Hur var din första träning?
- Atmosfären är konstig, inte konstig så, men det finns en sorg. De hade tränaren väldigt läge, en väldigt bra coach och andra tränare som plötsligt är borta. Det händer så fort i fotboll och självklart är spelarna känslosamma och reagerar därefter. Jag har försökt vara så respektfull som jag kan just då. Sen tränade vi, vi spelade lite och jag försökte köra ett pass med lite spänning, så att de kunde njuta. Förhoppningsvis har vi fått dem i bra mood. Vi spelade i torsdags så hela truppen var inte med. Bara ett par spelare.

Hur säker är du på att kunna få tillbaka den positiva känslan runt klubben igen?
- Självklart tror jag det, annars hade jag inte tagit jobbet när jag fick frågan om att hjälpa till. Om jag kände att jag inte kunde hjälpa dem hade jag inte gjort det, så självklart är självsäker på det. Jag tror verkligen att vi kan få ihop det här så att folk blir glada igen.