Medlemmar: 5020 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tvåmålsskytten firar kvitteringen

Delad poäng i Ljungbergs debut

sön 1 dec 2019 kl 17:46

Ingen drömstart - men ett steg i rätt riktning. Ljungberg fick med sig en poäng från Carrow Road, efter två mål av Aubameyang.

Fakta

Första halvlek:
21: Mål Pukki 1-0
26: Gult kort  Tim Krul
29: MÅÅL 1-1 Aubameyag (P)
44: Gult kort McLean
45+2: Mål 2-1 Cantwell

Andra halvlek:
57: MÅÅÅL Aubameyang 2-2
66: Gult kort Chambers
70: Byte Willock ut och Torreira 
78: Byte Guendouzi ut och Saka in
83: Byte Cantwell ut och Buendia in
89: Byte Özil ut och Martinelli in

Första halvlek:

Mustafi, Kolasinac och Xhaka tillbaka i startelvan. Özil Auba och Lacazette framåt, och det blev fart på en gång. Efter 10 minuter hade Arsenal två klara målchanser. En nick som räddades på mållinjen och ett avslut av Lacazette som Krul i sista sekund fick en näve på. Arsenal pressade, van boll och kontrolleraed matchen. Özil slog en hörna på Chambers som nickade, även den räddades på mållinjen.

Men Norwich tog ledningen. Pukki ensam mot hela försvaret. Mustafi försöker ställa offside, Luiz föll. Finländaren tackade för det, vände upp och sköt via ett ben och in bakom Leno.

Nästan direkt efter får Xhaka en frispark som Özil tar hand om. Zimermann har handen lite väl högt upp och viftar. Straff tilldömt. Auba tar hand om straffen, men skjuter den nästan rakt på Tim Krul i målet. En usel straff. Men efter VAR-granskning så syns att Norwich-spelarna redan är inne i boxen före Auba har skjutit. Och Krul hade även han rört sig från linjen. Nytt försök för Abua. En mycket bättre straff denna gång. 1-1.

Mclean sätter upp dobbarna på Guendouzis ben i slutet av halvleken och har tur att domaren bara väljer det gula kortet. Riktigt ful tackling och Guendouzi ligger kvar med smärta.

Sen kontrar Norwich igen. På samma sätt som varje gång tidigare. Ner längs deras vänsterkant. Bollen snett inåt bakåt och vårt försvar hinner inte upp i press. Cantwell kan placera in bollen i bortre. Bedrövligt. 2-1.

Andra halvlek:

Matchbilden fortsätter om i första. Arsenal har mest boll, men Norwich ligger på kontring och anfaller farligt. Men 10 minuter in i andra halvlek slog Özil in en hörna. Mustafi liggskjuter, skott täcks och landar hos Aubameyang. Pang. 2-2.

Men Norwich fortsätter att hota rejält vid kontringarna. Leno tvingas göra ett par fina räddningar och fotparader.

Hemmalaget trycker dock upp mer offensivt och Arsenal tappade lite av initiativet i matchen. Torreira byts in för att säkra upp mittfältet. Saka kommer in och sätter mer fart i anfallsspelet och framåt 80:e minuten börjar Arsenal skapa igen.

Norwich har ett farligt läge i slutet av matchen när Aamadou skjuter, via en täckande Torreira. Leno tvingas till en ny fin räddning. Tysken har varit väldigt bra i buren idag.

Tre tankar om matchen:

Ett steg åt rätt håll, men många steg kvar
Det blev ingen drömstart för Ljungberg i sin tränarkarriär. Men det var åtminstone ett bättre Arsenal vi fick se idag än de tidigare matcherna. Arsenal såg bättre ut i att kontrollera boll, skapa lägen framåt och bättre rörlighet. Defensivt dock, så var det inte mycket till skillnad. Norwich fick kontra, och gång på gång blev det farligt. Mustafi och Luiz hade det svårt när det gick snabbt. Och den duon är väl inte Premier Leagues snabbaste mittbacksduo. Det kändes dock som att det var ett bättre Arsenal. Ett steg i rätt riktning, men många steg kvar att ta.

Aubas mentalitet
Att direkt efter att ha slagit en urusel straff gå upp och slå en till framför hemmafansen - det är inte helt lätt. Aubameyang verkade dock inte bry sig. För den andra straffen var perfekt. Hård och när stolpen. Starkt av vår kapten. Sen är det han som gör 2-2 målet. Och vi behöver verkligen Aubas målskytte. Han börjar bli het igen och det behövs. Någon som inte är het just nu är ju Nicolas Pepe. Ivorianen fick sitta på bänken hela matchen, och fick se en Martinelli som fick komma in istället. Den unge brassen fick inte mycket tid på sig, men var med och skapade ett fint läge för Torreira i matchens sista händelse. Det är dags att rekordanfallaren snart kommer igång tycker jag.

Kul med Arsenal igen
Det har inte varit superlätt att vara Arsenal-fan de senaste veckorna. Inte heller de senaste månaderna. Men nu känns det bättre igen. Ljungberg är en personlig favorit sedan tidigare och intervjuer är han lugn, sympatisk och vettig. Jag vet inte om man inbillade sig det idag, men det kändes som att spelarna också mådde lite bättre. Folk sprang, kämpade och visade sig för varandra. Det börjar kännas lite spännande kring Arsenal nu. Och det är något man saknat. Nu väntar en otroligt tuff december-månad. Många matcher och mycket rotation bland spelare. Jag är glad att Ljungberg står där.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 8
Det är svårt att rädda skotten när Norwich får skjuta på inspel utan press i straffområdet. Men Leno håller oss kvar i matchen med en rad superfina räddningar.

Calum Chambers 4
Kommer ibland lite för högt upp i anfallsspelet och tappar i försvaret. Är heller inte supertrygg med boll alltid.

Shkodran Mustafi 3
Har gjort sämre matcher än den här. Har inte direkt något supersamspel med Luiz och hamnar lite för ofta fel, eller är för långsam att sätta press.

David Luiz 3
Slarvig med boll, och dålig i försvarsspelet.

Sead Kolasinac 5
Ser pigg ut offensivt och skapar oreda för Norwich. Har även ett par bra ingripanden defensivt.

Granit Xhaka 5
Är med och bygger upp spelet bra många gånger, men defensivt blir han enkelt runtspelad då han saknar hastigheten.

Joe Willock 6
Imponerade på Ljungberg i U23, och kommer nog få förtroende framöver. Gör en bra match och ser fin ut med boll.

Mesut Özil 6
Mycket bra bollar in på fasta situationer, en rad farliga passningar och såg ut att känna sig mer bekväm.

Alexandre Lacazette 4
Inte direkt Lacas match. Skapade yta för Auba, men lyckades inte med mycket på egen hand.

Pierre-Emerick Aubameyang 8
Två mål och överallt på planen. Såg ut att spela anfallaren, högerback, vänsterytter och mittfältare samtidigt. Bra match av Auba som får två nya mål på kontot.

Inhoppare:

Lucas Torreira 5
Skapar lite mer stabilitet på mittfältet när han kommer in och jobbar bra.

Bukayo Saka 4
Kom aldrig riktigt i i matchen.

Gabriel Martinelli -
Spelade för lite för att betygssättas.