Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bernd Leno var strålande igår i andra halvlek på Carrow Road.

Leno om Freddies premiärmatch

mån 2 dec 2019 kl 14:44

Bernd Leno räddade Arsenal igår mot Norwich. Efter matchen sa tysken: "Det var konstigt för i första spelade vi exakt som vi ville, men släppte in två mål på omställningar".

I fredags blev Freddie Ljungberg utsedd till tillförordnad manager för Arsenal när Unai Emery fick sparken. Igår gjorde han sin första match - 2-2 borta mot Norwich.
Bernd Leno gjorde ett gäng grymma räddningar efter paus och såg till att Arsenal reste hem med en poäng.
- Det var konstigt för i första spelade vi exakt som vi ville, men släppte in två mål på omställningar. I andra tappade vi kontrollen över matchen och hade tur som fick med oss en poäng.

Leno säger att Arsenal spelade exakt som Ljungberg ville i första. Då såg det bra ut och laget skapade en rad bra chanser. Men det var ändå Norwich som ledde med 2-1 i paus.
- Det första målet vi släpper in är en styrning och sen kommer ett till innan paus. Det andra målet är otur för Norwich hade inte många chanser i första. I andra var det viktigt att vi inte släppte in ytterligare mål. Norwich försvarade sig djupt och bra. Matchen var fortfarande öppen, vilket inte var meningen.

Hur var stämningen i omklädningsrummet?
- Vi är besvikna för Freddie sa i omklädningsrummet att under den första halvleken spelade vi som vi ville. Målen vi släppte in var inte bra. I andra tappade vi kontrollen.
Vad behöver förbättras?
- Det handlar inte bara om försvaret, mittfältet eller anfallarna. I andra var ytorna för stora och vi pressade inte som vi gjorde i första och mot ett lag som Norwich som kan spela bra kontringsfotboll så var det det stora problemet för det var enskilda misstag eller att vi tappade bollen. Det var skillnaden.

Om den senaste veckan, där Unai Emery fick gå och Ljungberg klev in, säger Leno:
- Det är alltid konstigt och tråkigt när en manager förlorar sitt jobb. Jag tycker att Emery gjorde ett väldigt bra jobb under 1,5 år, men klubben bestämde sig för att byta tränare och något i laget. Vi kan bara se framåt och vi såg att laget var annorlunda idag.
Vad kan Freddie uträtta?
- Vi hade bara en eller två träningar ihop, men Freddie känner omklädningsrummet och karaktären hos spelarna så han kan hantera alla. Det är väldigt viktigt. Han kan inte förändra allt på en eller två dagar, men det viktigaste är attityden och atmosfären. Det har varit bra så här långt.