Medlemmar: 3836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tung start för Freddie på nya jobbet.

Freddie: "Spelarna behöver en seger"

fre 6 dec 2019 kl 18:44

Det har bara gått en vecka sedan Fredrik Ljungberg tog över Arsenal. Men svensken har fått en tuff start på nya jobbet.

2-2 borta mot Norwich och igår förlust 1-2 hemma mot Brighton. Freddie Ljungbergs första tid som Arsenaltränare har varit allt annat är rolig. Svensken hade mycket att säga om gårdagens förlust på Emirates Stadium.
- Vi är besvikna över att förlora på hemmaplan. Den stora grejen är att vi inte var där i första halvlek. Vi var väldigt passiva och hade ett snack i paus. Vi gjorde en taktisk förändring och helt plötsligt såg vi ut som ett lag. I 20 minuter eller så pressade vi verkligen dem, gjorde mål och trodde på seger. Men VAR-målet var korrekt. Men det är så vi måste spela under hela matcherna. Jag sade till spelarna att man kan inte ge bort hela halvlekar mot något lag i Premier League. Det behöver vi lära från, sa Freddie.

Det är väldigt tydligt att laget svensken basar över är helt under isen.
Ljungberg säger att det är det trixiga att lösa.
- Det ser ut som att de har väldigt lågt självförtroende. I första halvlek var de rädda för att få bollen och rädda för att röra på sig, de stod bara still. Det är något som vi måste prata om. De behöver en vinst, vi behöver gräva fram en seger så att vi får lite självförtroende. De kan göra det för det visade de i början av andra halvlek och de gjorde det bra i 20 minuter.

- Det är aldrig lätt när du sparkar en tränare och har dåligt självförtroende. Vi startade väldigt bra mot Norwich och andra halvlek (mot Brighton) och jag var säker på att vi skulle vinna och komma igång igen. Sen blir vi straffade på en kontring. Det är tufft att ta, men vi kämpar vidare.