Medlemmar: 3835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är en jobbig tid för både spelare och supportrar.

Krönika: Råd för överlevnad

lör 7 dec 2019 kl 13:09

Det är ingen hemlighet att det är jobbigt nu – riktigt jobbigt – och inte heller ser det ut som att det kommer bli bättre någon gång snart. Många av oss har aldrig varit med om att Arsenal presterar på den här låga nivån och kan därför behöva lite hjälp för att kunna hantera det.

Här kommer några råd, utifrån vad som sägs behövas för att överleva i vildmarken, anpassat till att vara Arsenalsupporter. Det kommer vara långsökt ibland men hoppas ni har överseende med det.

Ta kontroll över din egen inställning
Det enda vi faktiskt kan kontrollera när det kommer till Arsenal är vår egen inställning. Dags för två tankar i huvudet samtidigt. Det som följer betyder inte att vi inte kan ställa högre krav än det laget presterar just nu. Men för tillfället, för att kunna hantera det hela, behövs nivån på kraven sänkas. Tidigare var inställningen vinst, fint spel, gärna några snygga mål, beroende på vilket lag vi mötte att vi dominerade spelet osv. Nu räcker det med en vinst, oavsett hur. Även de få matcher vi har vunnit den här säsongen har ofta följts av allt som är fel trots vinsten. Dags att ändra inställningen, vi tar det vi kan få och är nöjda med det. För nu.

Bygg upp ett isolerande skydd
Vi delar upp det där i två delar – isolera och skydd. Isolera er från omvärlden, eller i alla fall från den delen av omvärlden som endast vill irritera oss och njuter av det som händer i Arsenal just nu. Jag tror de flesta av oss känner de där människorna som håller på något annat lag, som inte är sena med att påpeka både det ena och det andra. De bygger bara på frustrationen. Nicka. Le. (Ni kan ge dom fingret när de inte ser) Gå därifrån. Skydda er från allt som pågår på sociala medier, det inkluderar även konton som påstår sig stötta Arsenal. Ingen behöver informera oss om allt som är fel eller dra skämt på vår bekostnad, det kan vi göra så bra själva i våra egna huvuden. Det enda som behövs för att hålla sig informerad är Arsenal Sweden.

Hitta rent vatten
Den här är lite svårare att få till utifrån ett fotbollsperspektiv. Uttorkning är aldrig bra, men i det här fallet kanske rent vatten kan komma efter något starkare (eller svagare – det går alltid bra!) som hjälper oss att för tillfället glömma den verklighet som Arsenal befinner sig i. En festkväll med fullt fokus på att ha roligt, äta gott, dricka gott, umgås gott. Följt av rent vatten innan man går och lägger sig.                    

Gör upp eld
Jag ska vara ärlig och säga att den där glöden som finns inom mig för Arsenal blir svagare och svagare för varje match. Det är inte okej. Jag har intalat mig själv att jag inte är en medgångssupporter men varför försvinner den där glöden om jag nu faktiskt inte är det? Bygg upp glöden igen! Kolla på någon gammal match, kolla hur det såg ut när vi vann ligan senast, eller FA-cupen 2014, läs något gammalt exemplar av Kanonmagasinet och kom ihåg varför just du började brinna för den här klubben. För att knyta ann till råd nummer två, isolera den känslan och håll hårt i den, då kommer glöden tillbaka och så småningom även elden.

Hitta föda
Ät julmat. Nu tror ni att jag skojar, det gör jag inte, jag älskar julmat och har grundinställningen att allt blir bättre med god mat. Men framförallt, använd julen för att fokusera på något annat mellan ångesten. Och för att få perspektiv på tillvaron. Arsenal är allas vår passion men det finns även annat som är viktigt, julen är det perfekta tillfället att komma ihåg det. Under julen kan man även passa på att dela med sig av ångesten genom att shoppa lite i Arsenal Swedens shop och ge bort Arsenalrelaterade julklappar. Jag har själv en idé om att leda in mina syskonbarn i ett liv av smärta och ångest genom att ge dom sina första Arsenalkit i jul.

Signalera efter hjälp
Har människorna i er närhet börjat förstå att ni inte är ert vanliga glada jag längre? Har de börjat förstå att de behöver anstränga sig lite för att få er att må lite bättre? Om inte så behöver du byta ut dom. (Skämt) Om ni är som jag är ert humör i perfekt synkronisering med Arsenal, vinner Arsenal är jag glad, förlorar Arsenal är jag ledsen (mest arg den senaste tiden) och det är bara för omgivningen att hantera. Nu har jag dock varit tydlig med att jag behöver annat att tänka på och försöker helt enkelt tvinga fram olika aktiviteter och annat som gör att jag inte kan ägna för mycket tid åt att må dåligt på grund av Arsenal. Om ni har några snälla människor i ert liv, be dom distrahera er.

Avslutningsvis vill jag dela med mig av ett citat från Nick Hornbys Fever Pitch.

“Few of us have chosen our clubs, they have simply been presented to us; and so as they slip from second division to the third, or sell their best players, or buy players who you know can't play, or bash the ball the seven hundredth time towards a nine foot center forward, we simply curse, go home, worry for a fortnight and then come back to suffer all over again.”

Vi fortsätter. Nya tag på måndag, och sen på torsdag, och sen på söndag osv.

Kommentarer

Bild för Patric Johansson

Insiktsfullt som vanligt Indra. :)

Supporter sedan 1983! 

Bild för Sral

Håller med ovanstående! Dock är det inte särskilt upplyftande att läsa kommentarer på Arsenal Sweden heller...