Medlemmar: 3828 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg vill att Arsenals stora spelare kliver fram och visar vägen mot West Ham.

"Vi ska inte sluta prata om topp fyra"

sön 8 dec 2019 kl 14:55

Arsenal har tio poäng upp till en Champions League-plats. Men Fredrik Ljungberg säger: "Vi ska inte sluta prata om topp fyra".

Det har gått nio matcher i ligan utan att Arsenal vunnit. Laget parkerar mitt i tabellen med 19 poäng på 15 matcher. Det är tio pinnar upp till Chelsea som just nu har den sista Champions League-platsen.
Men trots det trista läget vill inte Fredrik Ljungberg ge upp hoppet om en uppryckning.
Till Sky säger svensken:
- Nej, vi ska inte sluta prata om topp fyra. Men för oss handlar det om att koncentrera oss på vad vi gör här och nu och inte titta upp, ner eller i sidled. Vi behöver jobba med vårt eget spel och vårt eget självförtroende.

Freddie, som var U23-tränare förr säsongen, vill gärna se unga spelare i sitt lag. Men för att ta sig ur svackan kommer Ljungberg förlita sig på rutinerade spelare.
- Jag har aldrig sagt att jag ska bygga ett lag mot specifika spelare, men jag har känt att jag vill spela erfarna spelare när det är en sådan här svår situation som det är just nu. Jag har valt att inte ta ut alla unga spelare som ska förändra framtiden i den här klubben. Jag har gjort ett medvetet val att ge de äldre spelarna ansvaret att förändra matcherna.

Arsenal möter West Ham borta på måndag kväll.
Då behöver Ljungberg och Arsenal att de stora spelarna kliver fram.
- Det gör vi. Vi behöver förändra den här nedåtgående spiralen.

Kommentarer

Bild för George Adams

En match i taget Tack!

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Elias

herregud han har varit assisterande, känner truppen, senior spelarna viker ner sig hela tiden, det funkar ju inte med dom flesta rutinerade spelarna, han får skylla sig själv om han forsätter att spela dessa usla försvarsspelare, plocka upp några ifrån U23, testa något helt nytt. Våga lämna några utanför truppen.

Topp fyra hahaha arsenal måste vinna minst 15 matcher för ens ha en chans, vilken värld lever dom i, ett mirakel är det som behövs nu

Bild för Sral

Tycker det är rätt inställning. Man måste våga tro på det, vad är det annars för mening? United och Spurs har plötsligt häng på topp fyra, så det kan gå fort. Med det sagt håller jag med GA, en match i taget. Bollen är rund och allt kan hända. ;-)