Medlemmar: 3836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Pepe firar sitt ledningsmål

Sviten bruten - Arsenal vann borta

mån 9 dec 2019 kl 23:19

Efter nio raka matcher utan vinst kom den efterlängtade segern. West Ham tog ledningen efter en bedrövlig första halvlek - men Arsenal vände och vann med 1-3.

Fakta

Första halvlek:
24: Gult kort - Snodgrass
38: Mål - Ogbonna 1-0

Andra halvlek:
49: Gult kort - Cresswell
51: Byte Cresswell ut och Masuaku in
60: MÅÅÅL!! 1-1 Martinelli
66: MÅÅÅÅÅL 1-2 Pepe
69: MÅÅÅÅÅÅÅÅL!!! 1-3 Aubameyang
71: Byte Anderson ut Haller in
78: Byte Snodgrass ut Holland in
86: Byte Xhaka ut och Guendouzi in
88: Byte Pepe ut och Nelson in

Första halvlek:

Bellerin som nyss varit tillbaka från skada gick sönder på uppvärmningen. Maitland-Niles fick ta över på högerbackspositionen. Det dröjde inte länge förrän West Ham fick sin första halvchans. Noble snappar upp en lös boll på mitten som hittar fram till Anderson. Men skottet långt över. Arsenal återigen enkla att spela förbi på mittäfltet. 

Sen händer det inte så mycket. Arsenal håller mycket i boll och West Ham ser inte ut att vara för intresserade av att gå framåt med full kraft. Tierney blev dragen i armen efter drygt 30 minuters spel - och skotten såg ut att dra armen ur led. Kolasinac som egentligen var utanför matchtruppen idag får helt plötsligt komma in. Tierney lämnar planen i smärtor och försvinner ner i katakomberna.

Sen skapar Arsenal sitt första läge i matchen. Pepe och Maitland-Niles samspelar på kanten, Auba får bollen ute på vänsterkanten och hittar Özil snyggt med ett inlägg. Men tysken är lite för kort och får inte träff på bollen. West Ham vill dock inte vara sämre och kontrar. Antonio kommer i läge på kanten och avlossar, Leno klarar och fångar returen.

Matchen tar fart för en stund, blir Pepe brutalt kapad. Mike Dean tyckte dock inte alls det var farligt, inkast Arsenal. 

Sen kom såklart 1-0. Efter att hemmalaget fått en turlig hörna på en lång tå så blev det lite för mycket kaos. Ett par tveksamma ingripanden ledde till att Ogbonna vräkte sig fram och nickade via Maitland-Niles rygg och in. Nästan direkt efter 1-0 trycker hemmalaget på för mer. Torreira bommar en pass i eget straffområde som håller på att bli farligt. Men 1-0 står sig halvleken ut.

Andra halvlek:

Det hinner inte gå långt in i andra halvlek förrän Cresswell återigen kapar Pepe brutalt. Denna gång visar Dean upp gult kort. Tydligen får man tackla med dobbarna numera utan att få rött kort. Pellegrini förstår dock att ytterbacken lever farligt och byter ut Cresswell - som visserligen hade lite ont. Efterföljande frispark extremt ofarligt. 

Xhaka slår en pass rakt över plan, men när hela laget står och sover så blir det felpass. West Ham otroligt nära 2-0 när avslutet efter felpassen tar på en försvarare och stutsar utanför. 

Från ingenstans anfaller Arsenal. Bollen till Kolasinac som spelar in till Martinelli som placerar in 1-1 snyggt. Bra jobb av Arsenal. Från ingenstans. 

Arsenal vaknar helt plötsligt till liv. Auba till Pepe som vänder in och sätter bollen rakt upp i krysset. Arsenal leder. En smått otrolig känsla. 

Först Auba till Pepe. Nu Pepe till Auba, via försvarare, och målkungen volleysparkar in 1-3. 

Xhaka fick en boll i skallen, blev groggy och utbytt. Sen avtar matchen lite och Arsenal verkar inte ha för mycket intresse av att gå framåt. Dock har Auba ett superläge att göra 1-4, men skottet blockeras och går över.  

Tre tankar om matchen:

Att spela enkelt och röra på fötterna
Första halvlek och stora delar av andra halvlek såg det ut precis som de nio senaste matcherna. Tafatt, stillastående och konstanta försök med att slå den svåraste passningen. Det går sällan, framförallt inte när lagets kollektiva självkänsla verkar vara kört ner i skorna. Men sen hände det någonting. Det sätts fart på bollen, på fötterna och den enkla bollen väljs. Plötsligt har Martinelli, som inte alls gjort en bra match, pangat in kvitteringen. Nio minuter senare har vi inte bara vänt, utan tagit ledningen med 1-3. Man kan hoppas detta nu blir en väckarklocka för hur vi kan spela, och hur vi ska spela fotboll. För den enkla bollen ska väljas. Den enkla bollen med tempo och bra rörelse. Fotboll behöver inte alltid vara så mycket svårare än så. 

Nicolas Pepe 
När varenda spelare såg ut som att de hellre ville ligga hemma och spela Fifa så försökte Pepe ändå. Visserligen så var det mest dribblingar som ledde till bolltapp från rekordvärvningen. Men det kändes ändå som att Pepe jobbade och försökte spela fotboll. Tillsammans med Maitland-Niles bidrog de med ljusglimtar, om än små, så ändå glimtar av bra försök i första halvlek. Sen kom målet. Det där efterlängtade spelmålet. Det där målet som han borde gjort tidigare, och säkerligen kommer göra fler av. Ta emot, vända upp och placera in i bortre klykan. Nu håller vi tumarna för att det här var startskottet, inte bara för Pepes målskytte - utan även för Arsenal.

En otroligt viktig seger
Det här var kanske inte den segern man drömde om. Det var inte det här fina spelet där man satt och njöt en hel match igenom. Men det var precis de här tre poängen vi behövde. Även om första halvlek och halva andra halvlek var nästan rakt av bedrövliga så är de här tre poängen viktigare än på länge. Även om West Ham är ett bedrövligt lag så var de här tre poängen så otroligt viktiga. Att se när Ljungberg och laget går över till de tillresta fansen och faktiskt får fira efter en match är en sådan lättnad, nog inte bara för oss fans - utan även för spelarna själva. För klubben. För alla. Hoppet har tänts. Även om det fortfarande blåser lite. 

Spelarbetyg:
Bonusbetyg från första halvlek i ( )

Bernd Leno 7 (7)
Gör ett par fina räddningar och håller tätt på det som krävs av honom. Bra igen.

Ainsley Maitland-Niles 5 (0)
Är en av få som försöker framåt tillsammans med Pepe i första. Spelar upp sig i andra.

Callum Chambers 5 (0)
Bidrog i andra halvlek med stabilitet och höll tätt bakåt.

Sokratis 3 (0)
Gör väl inga supermisstag, men hänger inte med och har dålig passningsfot.

Kieran Tierney 4
Fick tyvärr gå ur tidigt. Gjorde en del misstag före, men var oftast snabb med att rädda tillbaka boll. 

Granit Xhaka 1 (0)
En bedrövlig insats. Fantastiskt låg passningsprocent och hittade inte rätt någonstans.

Lucas Torreira 4 (0)
Blir lite för ofta förbispelad när Xhaka inte kan hålla ordning bredvid. Har ett par bra räder offensivt och nära en balja.

Gabriel Martinelli 4 (0)
Gör mål på sin 18:e bolltouch och kommer aldrig in i matchen. Ändå ett mål med sig vilket drar upp betyget rejält. Men mål är det viktigaste.

Mesut Özil 3 (0)
Såg lat och okreativ ut. Kanske för att hela laget stod stilla i anfallsspelet. En spelare som Özil behöver ha folk som löper och tar ytor för att vara som bäst. 

Nicolas Pepe 6 (0)
Mycket fint spelmål och såg ut att försöka hela matchen. Kramar om och skrattar med Ljungberg när han får bytas av. KUL!

Pierre-Emerick Aubameyang 4 (0)
Liknande insats till den Martinelli. Men får med sig assist också. Behöver vara mer rörlig i en sådan här match. Springa och dra isär försvaret.

Inhoppare:

Sead Kolasinac 4 (0)
Gör en helt okej insats, även om det är svårt för en vänsterback att vända en match. Passar fram till 1-1 och är med offensivt bra.

Matteo Guendouzi -
Spelade för lite för att få betyg

Reiss Nelson -
Spelade för lite för att få betyg

Kommentarer

Bild för Jakob Eneman

Tycker det blev helt annorlunda när vi började köra 1 till 2 touch på bollen och inte kladda så mycket. Det blev mycket mer rakare och snabbare givetvis, fortsätt så!. Kul att pepe gör sitt första spelmål också!. Håller dock inte med xhakas betyg, visst att han gjorde en del felpass men han var den ända som satte genomskärare och långbollar. Martinelli tycker jag också gör en bra match, han kriga och kriga fram och tillbaka och hjälper mycket till i baklinjen och får sen utdelning i andra halvlek

Bild för Joffe Auba

Pepe Man of the match! Helt klart! Den ende som försökte i första och så oerhört välförtjänt fick knorra in segermålet i andra. Så grymt viktigt att vi fick denna! Lättnaden gick att ta på! Vill dock inte se Xhaka eller Özil i våra dräkter någon mer gång. Långsamma och bedrövliga...

Invincibles!!

Bild för Felix Mueller

Özil iblandad I två av våra mål idag anser att de bör ge han högre betyg även om han såg lite blek ut som vanligt (tyvärr) i vissa situationer 

Bild för David Pearson

Så fantastiskt med tre poäng! Pepe och Martinelli bevisade verkligen varför de ska vara startspelare på kanterna. Hoppas detta var vändpunkten för säsongen. 

Bild för David Berglund

Så skönt att slippa Mustafi och Luiz i startelvan. Chambers var en otrolig uppgradering på den positionen. Och då gjorde han ändå inte en speciellt bra match. Heja Ljungberg! Hade varit extra skönt att slippa Xhaka. Håller helt med om att han borde ha 0 eller 1 i betyg. Fullständig katastrof idag igen. OK, han kanske försöker med långbollar men tappar ju boll på i omställningslägen otaliga gånger. Med ett bättre motstånd hade vi kunnat släppa in 3 bollar till tack vare Xhaka. I det defensiva spelet hjälper han ju inte till heller. Han står och täcker ytor som redan är täckta av andra spelare osv. Det är tydligt att han är helt under isen i självförtroendet. Även om han inte är någon personlig favorit så har han såklart en högre nivå i sig än vad han visar upp för tillfället. Hoppas vi får se Torreira/Matteo på mitten mot City.

Bild för Jonas Eriksson

Chalmers klart bäst idag. Inge snack. Är bara Martinelli och Chalmers som förtjänar beröm. Men jäkligt skön seger och skönt att Pepe och alla där framme får näta och få självförtroende. Leno känns stabil som vanligt. 

 

Bild för Joacim Nyberg

Granit xhaka borde vara bannlyst från en arsenal elva.. han e bokatavligt talat helt kass. Spelar ingen roll om han drar lite långbollar alla misstag han gör e ju katastrof och ren tur igår bara att west ham inte utnyttjade hans misstag. Chambers riktigt bra igår han bidrog med lite stabilitet. nu försöker vi plocka med oss en vinnande känsla in i nästa match heja arsenal 

Bild för Håkan Lynghed

Helt inne på Jonas linje, vilken skillnad med Chambers som mittback! Inte ett misstag på hela matchen, står rätt, gör rätt, aggresiv i försvarspelet i rätt läge. Suveränt insats, äntligen en insats ifrån en mittback som håller måttet. Kul!
Vidare är Martinelli en stor tillgång över HELA planen matchen igenom. Bidrar oerhört mycket även i försvarspelet, till skillnad från Özil.
MoM helt klart Chamber med Martinelli som stark konkurrent!!!

Bild för Björn Lindström

Xhaka måste säljas i januari.  Behövs inte i vårt lag.  
Vi måste inhandla en mittback. Ni som tycker Chambers håller PL klass vet jag inte hur ni ser på försvarsspel. Samma med Maitlakand niles. Tyvärr. Kul kille men absolut ingen startspelare i ett lag som har ambitioner av top fyra. Och det finns fler av samma kaliber men vad gör vi nu? 
torreira skall spela varje minut nu. Han får städa upp på mitten. Tycker han var bättre än betyget han fick igår.
men detta var viktigt. om Fredrik förlorat igår också vete tusan vad som hänt.  Nu kan självförtroendet räddats en aning 

Bild för Andreas Näsström

Chambers stod för säsongens bästa mittbacksinsats. Det behöver inte betyda att han var eller är världsklass men ändå en nivå över det vi sett på sistone. Att para ihop David Luiz med Sokratis eller Mustafi leder ofrånkomligen till insatser som kan placeras in på skakiga- till kastrofala-skalan.

Pepe, Chambers och Martinelli gör det riktigt bra igår. Tack för tre efterlängtade poäng

Bild för Sven-Erik Eriksson

Chambers var bra i det enkla spelet. Bra på att nicka bort och dynga iväg bollen.  Men inte är väl hans passningsfot speciellt mycket bättre än sokratis'...!? Nej att Chambers framstår som vår bästa mittback i nuläget säger mer om klassen på de andra alternativen än om Chambers själv...

Torreira är och kommer att vara jättviktig i laget! Xhaka är en katastrof. Özil är klok men alltför slö och loj...

Pepe blir bättre och bättre. Martinelli pigg och lovande! 

Leno en klippa!!! 

Gott med seger!  

I med-och motgång!

 

 

Bild för Jonas Eriksson

det sjuka är att när man kollar på aftv och andra ställen så är det många som tycker att Xhaka var fantastisk. Sjukt att man kan se det på så olika sätt. Jag tycker han va bedrövlig och borde inte ingå i en startelva. inte i vår startelva iallafall.

 

Bild för Brattis

Vi är långt ifrån "gamla Arsenal" nu och kan inte spela på det sättet då kompetensen tyvärr sjunkit katastrofalt. Bättre med ett gammaldags 4-4-2 defensivt inriktat med Martinelli/Auba, Pepe/Laca på topp som löper på alla kontringar och byter av varann. Özil får inte plats, för vek. Chambers, Guendouzi, Torreira, Nelson/Willock på mitten. Kola, greken, Mustafi, Bellerin på backplatserna. Tills januarifönstret öppnar då minst två nya mittbackar och minst en mittfältare köps in. Varför inte scouta i Championship efter förmågor. Börja om från scratch och bygga nytt. COYG

 

Bild för Sral

Tycker man hela tiden ser små, små tecken hur Ljungberg vill att vi ska spela, så det är ju ett litet glädjeämne. Vi tillät inte alls lika många chanser igår som vi brukar göra. Kanske för att vi höll i bollen. Gillade Chambers insats, och han fungerade bättre ihop med Sokratis än Luiz eller Mustafi gör, så för min del ser jag gärna mer av Calum som mittback. Kolasinac var inte så dum han heller, annars ska Martinelli och Pépé ha plus i min åsikt i alla fall. Xhaka, tja, förra matchen tyckte jag att han var ganska så bra, och igår var han också helt okej...förutom att han ställde till det både med en idiottackling i straffområdet och en indianare. Bäst av allt? Spelarnas glädje när de gjorde mål och efter slutsignalen. Det syntes hur mycket det här segern betydde för dem! 

Bild för Glenn

Snåla betyg plötsligt? Ny person som sätter betyg? Innan fick aldrig någon under 5, nu vinner vi öntligen och knappt nån får över 5.

Tycker Martinelli ska ha ett högre betyg. Sliter för 2 och gör det viktiga 1-1 målet

In Arteta we trust!

Bild för Patrik Karlsson 2

Min tidigare efterfrågade trio längst fram Martinelli, Auba, Pepe tycker jag vi ska fortsätta med. Mer fart i denna trio och ställer mer frågetecken till motståndarna och när de får spela ihop sig kommer det leda att vi kan få mer tryck på motståndarna. För jag känner att vi måste flytta upp spelet! När vår backlinje sätter igång bollen får de press på sig innan de hinner komma ut ur straffområdet, man blir nervös varje gång. Vi har inte kvalitén på våra backar att klara av det och det vet motståndarna om därför får vi alltid hög press på oss i PL. Men ofta får våra motståndare rulla runt och komma långt in på vår planhalva utan att få någon högre press på sig. Det känns alltid som våra motståndare äger matcherna och har spelövertag. Har man den känslan ger det ofta mera go, extra energi, ett jävlar anamma, mentalt övertag och man jobbar hårt tillsammans. Och tvärtom för våran del! Gör vad som helst för att flytta upp spelet, lång boll i struten, kriga om första boll var beredd på andra boll, vinn ett inkast högt upp, flytta upp laget! Sätt tidigare och högre press med rejält understöd! 

Sen tycker jag Xhaka gör en hel del bra saker, men man fokuserar på hans farliga passning. Sen finns det andra som kan slå flera idiotpassningar i en match och får inte alls samma sågande kritik. Han gjorde ingen speciellt bra match, men hur många gjorde det! Tycker han har varit den genomgående bästa spelaren de sista tre matcherna före West Ham matchen, men det pratas det inte så mycket om!

Bild för Joacim Nyberg

Fattar inte på riktigt vad xhaka gör bra?? Lite långpassningar här o där? Jag ser bara att han e en livsfara ett stort poängtapp hela han!! Hade jag vart Ljungberg hade jag bytt ut xhaka mot David luiz han hade kunnat gjort det bra som sittande mittfältare 

Bild för Jonas Eriksson

Är på din linje Joacim. skulle vara intressant att se Luis och Torreira som lås. Tror det skulle vara en kanon kombo. Men svårt att motivera kanske efter Luis mindre bra matche senast tiden. 

Men jag har ju i alla år varit en Luis fan. Och gillar han. Men än så länge så har han varit för dålig. Han är bäst i en trebacks linje. om vi ska köra fyrbackslinje så är han inte bra. Så gärna fyrbackslinje och Luis som DM.  

 

Bild för Fredde

Tyckte att Özil var bättre än de andra innermittfältarna. Xhaka brydde sig inte och såg extremt loj ut även för att vara han, och Torrieira försökte täcka upp för Xhaka vilket naturligtvis inte fungerar så bra när man ska spela för 2. När Özil väl fick tag i bollen så kunde vi faktiskt hålla i den i några passningar. Han kunde öppna spelet längre fram i planen när han klev neråt och spelade upp bollen. Men då fattades han längre fram.

Xhaka är helt förlorad, speciellt för våran klubb. Han kommer räkna ner till en transfer på nyårsafton vid tolvslaget.

You win some, you draw some