Medlemmar: 3835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Freddie gör tummen upp till de tillresta fansen på London Stadium.

Ljungberg: "Skönt med en seger"

tis 10 dec 2019 kl 03:05

Freddie Ljungberg kan tillfälligt pusta ut. Första segern som Arsenaltränare är bärgad.

Det var inte vackert inledningsvis och första halvlek var inget annat än bedrövlig på London Stadium. West Ham ledde med 1-0, men Ljungberg satt lugn i båten.
Och det skulle visa sig vara vinstmelodin.
För på knappa tio minuter mitt i den andra halvleken vändes matchen. 1-0 blev 1-3.
Martinelli, Pepe och Aubameyang såg till att de vinstfria ligaraden stannade vid sju matcher.
Segern var Arsenals första i Premier League sedan 6 oktober när Bournemouth besegrades med 1-0.

Fredrik Ljungberg summerade sin första seger som Arsenaltränare så här:
- Spelarna gjorde det fantastiskt. Vi hade en plan och vi ville ha bollen mycket. I första var vi långsamma, lite slöa, vi rörde inte på oss och vi sprang inte. Det kommer enligt mig från att spelarna är låga och inte har något självförtroende. Vi har inte den farten som behövs och det har varit tufft för spelarna. Men jag kände att vi gav det en chans i andra. Det var fantastiskt att se för mig. Man kunde se att West Ham blev lite trötta och lite låga runt den 60:e minuten. Då öppnade vi upp dem och spelade riktigt bra fotboll. Det är så vi vill spela och vi höll i bollen bra. Vi ska inte dras med för mycket i det här. Vi har massor att jobba på, men all credit till spelarna för hur de lirade i andra halvlek.

Segern var Ljungbergs första som Arsenaltränare. Nu hoppas han att vändningen kommer.
- Jag hoppas det. Spelarna såg väldigt glada ut i omklädningsrummet. Arsenal är en storklubb. Det krävs att vi vinner fotbollsmatcher och vi har inte gjort det på länge. Jag har känt den pressen som spelarna varit under och du kan alltid säga att "det är ju professionella fotbollsspelare, de ska kunna hantera det", men det har varit tufft för dem och det här känts och synts i matcherna. Idag, under de sista 30 minuterna, så försvann det lite och vi började spela lite bra fotboll. Vi har mycket saker att jobba på, men det kändes bra med en seger.

Är en seger tillräckligt för att få den här säsongen att vända?
- Självklart hoppas man det. Jag försöker att inte dras med för jag känner fortfarande att det är saker som vi behöver jobba på och vi är inte nära där jag vill att vi ska vara. Men självklart hoppas jag att glädjen som spelarna känner, känslan och tron på dem själva, att de kan passa bollen i ett högre tempo och göra saker snabbare kan få en positiv effekt på dem.

Kommentarer

Bild för Brattis

Skönt med en seger för oss alla. Hoppas att det vänder trots svårt motstånd framöver. Kanske ett 4-4-2 system är att föredra, mer kontroll på defensiven och satsa på kontringsfotboll? Ej ha för höga förhoppningar, utan bara gå ut på plan och göra grovjobbet. Martinelli bör vara i startelvan då han inte verkar ha påverkats av stämningen. COYG

Bild för Ulf Henningsson

Håller med dig Brattis om att ev spela 4-4-2(ev4-4-1-1) med isåfall Özil som släpande forward. 4-4-2 blir med Laca o Auba. Martinelli bör få fortsätta och på andra kanten Vmn om Bellerin är spelklar.