Medlemmar: 8554 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hur långt når Paulo Sousa i jakten på tränarjobbet i Arsenal?

Sousa aktuell för tränarjobbet i Arsenal

tis 10 dec 2019 kl 16:12

Paulo Sousa är aktuell för tränarjobbet i Arsenal. Det säger portugisens entourage till franska L'Equipe.

Arsenal sonderar terrängen efter en ny permanent tränare. Det är många namn som nämnts. Allt ifrån Patrick Vieira, Mikel Arteta, Brendan Rodgers till Marcelino, Nuno Espirito Santo och Max Allegri.
En till vi kan slänga upp på listan är Bordeaux Paulo Sousa.
Portugisens entourage har bekräftat för L'Equipe att Sousa varit i London och träffat Arsenal.

49-åringen har kontrakt med Bordeaux fram till 2022, men kan tydligen lämna när han vill då det finns en utköpsklausul i kontraktet. Skulle Arsenal välja att gå vidare kostar han mellan 2-3 miljoner Euro att köpa loss.
- De gillar hans profil, inte bara som coach utan också som människa. Det betyder inte att han kommer att lämna. De för samtal med många kandidater och Paulo är med på listan, helt klart. Det kan funka mellan de två. Men med alla problem som är i Bordeaux, varför skulle han inte lämna? Projektet är inte vad som lovades honom, det är fakta. Han älskar fansen, men behöver mer stöd från ledningen. Laget är inte starkt nog att komma topp sex, säger en person nära Sousa.

Portugisen har varit i England tidigare (QPR, Leicester, Swansea) och coachat. Mer från meritlistan är Videton, Maccabi Tel Aviv, Basel, Fiorentina, Tianjin Quanjian och nu i Bordeaux.