Medlemmar: 3829 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Arteta bli Arsenaltränaren den här gången?

Arteta vill bli Arsenaltränare

ons 11 dec 2019 kl 16:00

Han verkar vara klubbens huvudkandidat. Och nu rapporteras det att Mikel Arteta vill bli nästa Arsenaltränare.

Vem blir näste Arsenaltränare? Ja, det är det hetaste frågan just nu. Det ryktas om tränare hit och dit och den senaste i raden som nämnts är Carlo Ancelotti - som fick sparken av Napoli igår kväll.
Enligt David Ornstein så vill Arsenal lösa situationen så fort som möjligt, men det viktigaste är att man hittar rätt person för jobbet. Inte att det går fort. Är den man vill ha tillgänglig så kommer man köra. Blir den personen tillgänglig i sommar kör man på det och låter Fredrik Ljungberg fortsätta till dess.
Om den man inte har som förstahandsval är ett osäkert kort så kommer Freddie få möjligheten att jobba vidare för att kunna få jobbet på "riktigt".

Den som uppenbarligen står överst på Arsenals lista över tänkbara alternativ är Mikel Arteta. The Sun skriver idag att spanjoren, som spelade i Arsenal mellan 2011 och 2016, vill ha jobbet. Men han vill veta hur det långsiktiga projektet ser ut. Man skriver att Manchester City är villiga att släppa honom, men ser gärna att han stannar säsongen ut.
En källa säger till tidningen:
- Mikel vill ha jobbet, men vill veta vad som erbjuds och garantier. Sen kommer han att snacka med klubben. Inget kommer att hända innan slutet av den här veckan, så vitt jag vet. Mikel är kluven på grund av relationen till Pep Guardiola och känslan för City efter åren där. Han har varit fantastiskt sedan han kom hit och känslan är att han kommer att bli en toppmanager en dag.

Vilka övriga som finns med på Arsenals lista beror lite på vem man lyssnar på. De namn som varit uppe är: Marcelino, Patrick Vieira, Carlo Ancelotti, Mauricio Pochettino, Massimiliano Allegri, Paulo Sousa, Roberto Martínez, Nuno Espirito Santo, Brendan Rodgers

Kommentarer

Bild för Patric Johansson

Jag vill se Pochettino på posten. Trots att han tränat Tottenham så är han en favorit. 

Supporter sedan 1983! 

Bild för Göran Mellkvist

Mitt första val med att han sen tränat spurs har ingen betydelse 

Bild för Martin Jonsson

Nej tack till arteta!

Bild för David Pearson

Jag tar hellre Simeone, Allegri eller Pochettino. Men jag tar mycket hellre Arteta än tex Ancelotti. 

Bild för Joacim Nyberg

inget emot arteta men känns som att man lika gärna kan ge Ljungberg chansen då. Dom känns ungefär på samma nivå. Och sen gillar jag personligen inte spanjorer jäkla bollduttande hit o dit. 

Bild för kjfo1957

Nej Tack! Har man valt att lämna Arsenal för Man city, då har man förbrukat mitt förtroende.  Hellre då låta Ljungberg köra säsongen ut. Min favorit är Rogers eller Pochettino.

Bild för Mika Jurvanen
kjfo1957 wrote:

Nej Tack! Har man valt att lämna Arsenal för Man city, då har man förbrukat mitt förtroende.  Hellre då låta Ljungberg köra säsongen ut. Min favorit är Rogers eller Pochettino.

Så Pochettino, som tränat "fienden" är ok? Men Arteta inte? Vad vet vi om vad Arsenal sa till Arteta när denna påbörjade sin tränarkarriär Och valde sin anställning hosCity. Så vitt jag kommer ihåg var Wenger inte speciellt intresserad av varken assisterande eller annan hjälp.  Det var Wenger som var tränare när Arteta blev klar med tränarutbildningen. Tramsig inställning om du frågar mig.

COYG

Bild för Sven-Erik Eriksson

Vieira! Och Fredrik...

I med-och motgång!

 

 

Bild för Patrik Strandberg

Drömmen vore Julian Nagelsmann och han får gärna ta med Dayot Upamecano också!

Bild för Jonas S
Mika Jurvanen wrote:
kjfo1957 wrote:

Nej Tack! Har man valt att lämna Arsenal för Man city, då har man förbrukat mitt förtroende.  Hellre då låta Ljungberg köra säsongen ut. Min favorit är Rogers eller Pochettino.

Så Pochettino, som tränat "fienden" är ok? Men Arteta inte? Vad vet vi om vad Arsenal sa till Arteta när denna påbörjade sin tränarkarriär Och valde sin anställning hosCity. Så vitt jag kommer ihåg var Wenger inte speciellt intresserad av varken assisterande eller annan hjälp.  Det var Wenger som var tränare när Arteta blev klar med tränarutbildningen. Tramsig inställning om du frågar mig.

Väldigt tramsigt. Arteta har ju kopplingar till fler klubbar än Arsenal, han lärde känna Pep redan under sin tid i Barcelona och givetvis valde han att jobba tillsammans med honom när han fick chansen. Om det hade funnits en öppning i Arsenal kanske han hade tagit den istället.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för kjfo1957

Vad jag vet har aldrig Pochettino varit verksam i Arsenal, däremot Arteta. 

Bild för daddy dj

Som jag ser det finns det ingen på listan som tillför något mer än vad Freddie kan göra, behåll honom säsongen ut och sen slår man till och snor Simone mitt framför ögonen på Atleico. 

Bild för Jonas Eriksson

Pochettino tar jag helst, så får han tränat vilket jäkla lag som helst. Om inte så varför inte? Arteta och Ljungberg. Bra kombo kanske? 

 

Bild för Byarum

Vad tror ni om Jesse Marsh? Han skulle säkert få spelarna att springa och jobba...

Bosse

Bild för Sral

Hoppas på Arteta! Han är högt ansedd och tros kunna bli en mycket bra manager. Jag ser hellre en sådan typ av anställning som växer tillsammans med laget, precis som Pocchetino gjorde med Tottenham, än något kortsiktigt. Det kommer ta tid att nå dit vi vill ändå, och jag är okej med det så länge som man ser en tydlighet och en idé. Det var något jag saknade med Emery. 

Bild för George Adams

Arteta är inte min favorit.

Han är precis som Fredde helt oerfaren som huvudansvarig , och förespråkar en fotboll som jag personligen inte tror på, såvida vi inte byter till en ägare med rejäla spenderbrallor, som precis som City kan köpa första sortering. Känns heller inte som en tränare med fokus på balans eller vilja att prioritera försvarsarbetet. Tycker City i den aspekten liknar Arsenal. Naiv övertro till bollhållande possesionspel skall bryta ner motståndarna, vilket leder till att man inte "behöver" försvara. Till det säjer jag NEJ TACK! 

Dessutom tycker jag det är det erbarmligt tråkigt att titta på lag som försöker spela Pep influerad fotboll, när dom inte har spelarna som krävs. Dessutom har historien lärt oss att utan rätt förutsättningar är den fotbollen inget som vare sig överaskar eller leder till segrar.

Nej vi ska ha en tränare som bryter mönstret mycket mera än så. Precis som Wenger gjorde när han kom, eller Graham när han tillträde!

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Byarum
George Adams wrote:

Arteta är inte min favorit.

Han är precis som Fredde helt oerfaren som huvudansvarig , och förespråkar en fotboll som jag personligen inte tror på, såvida vi inte byter till en ägare med rejäla spenderbrallor, som precis som City kan köpa första sortering. Känns heller inte som en tränare med fokus på balans eller vilja att prioritera försvarsarbetet. Tycker City i den aspekten liknar Arsenal. Naiv övertro till bollhållande possesionspel skall bryta ner motståndarna, vilket leder till att man inte "behöver" försvara. Till det säjer jag NEJ TACK! 

Dessutom tycker jag det är det erbarmligt tråkigt att titta på lag som försöker spela Pep influerad fotboll, när dom inte har spelarna som krävs. Dessutom har historien lärt oss att utan rätt förutsättningar är den fotbollen inget som vare sig överaskar eller leder till segrar.

Nej vi ska ha en tränare som bryter mönstret mycket mera än så. Precis som Wenger gjorde när han kom, eller Graham när han tillträde!

 

Instämmer. Han är oerfaren, endast erfarenhet från Shitty, där det finns hur mycket pengar som helst och där man köper sig till framgång. Sen kan han säkert bli bra, men hans erfarenhet är begränsad och den kontext han funnits i är extremt speciell. 

Bosse

Bild för Joacim Nyberg

Snyggt skrivet George Adams!! Håller med fullständigt hatar Guardiola liknande fotboll speciellt då med lag som inte har som city möjlighet att handplocka vilka man vill ha! Nej tack till arteta då kan man lika gärna behålla Fredrik! Ta in Marco rosé om det går. tysk inspirerad fotboll med fart gillar vi!! 

Bild för Ulf Henningsson

Artets och Freddie. Rogers är väl inte tillgänglig längre. Nagelsman kan vara något. 

Bild för Markus Malkén

Snälla inte Arteta, han är ett oprövat kort! Jag vill se Diego Simeone på posten!

 

Bild för George Adams
Joacim Nyberg wrote:

Snyggt skrivet George Adams!! Håller med fullständigt hatar Guardiola liknande fotboll speciellt då med lag som inte har som city möjlighet att handplocka vilka man vill ha! Nej tack till arteta då kan man lika gärna behålla Fredrik! Ta in Marco rosé om det går. tysk inspirerad fotboll med fart gillar vi!! 

Instämmer.

Marco Rose är ett mycket mera spännande namn med en avsevärt mera modernt och fartfyllt sätt att se på anfallsspel. Dessutom gillar jag hur Gladbach jobbar extremt för varandra och det är kul och underhållande spel.

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Jonas S
Markus Malkén wrote:

Snälla inte Arteta, han är ett oprövat kort! Jag vill se Diego Simeone på posten!

Diego hade varit ett klockrent val. Men han lär ju ta Inter när han får chansen, hans stora kärlek efter Atlético de Madrid  Jag tror inte vi kan locka till oss den kaliber av tränare. Men Marco Rose är mer på vår nivå. Intressant tränare.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Andreas Näsström

Arteta känns som ett huvudlöst val, en rejäl rövare. Hur man skulle kunna våga ta in en helt oprövad tränare i det här läget är för mig helt oförståeligt. Som interimmanager, visst. Då kan vi ha Freddie. Gör han det ruskigt bra, tja då har han väl bevisat att han är kapabel. Men att gå från en sådan till en oprövad Arteta som även han ska försöka hitta sig själv som headcoach... Nej det hade varit att köpa grisen i säcken och hoppas på mirakel. Tror tyvärr tålamodet bland fansen hade varit nära nog noll. Krävs nog inte många förluster eller dåliga resultat för att det skulle börja skrikas efter att Arteta ska väck. Inte vad vi behöver.

Bild för Sral

Men vem vet om Arteta förespråkar  Guardiola-fotboll? Som assisterande kör man ju på den stilen som huvudtränaren vill.

Bild för Joffe Auba

Brendan Rodgers om han går att lösa men det är väl tyvärr osannolikt

Invincibles!!

Bild för Byarum

Litet roligt at vi just nu är så många (inkl jag själv) som har Brendan Rodgers högst upp på vår wish list. Undrar hur många av oss som hade jublat över detta val för drygt ett år sedan? 

Bosse

Bild för Joffe Auba

BR var ju på tapeten redan när han var i Celtic! Tror vi skulle må bra av en britt...

Invincibles!!

Bild för George Adams
Sral wrote:

Men vem vet om Arteta förespråkar  Guardiola-fotboll? Som assisterande kör man ju på den stilen som huvudtränaren vill.

Det vet vi inte till 100% Sral.

Men vi kan anta det, av flera orsaker.

Han och Pep går "way back" och handplockades av Guardiola till City, (Tror inte han skulle vilja ha en assisterande som skiljer sig avsevärt mycket från Barca/Pep -skolan).

Dessutom var båda, som spelare typiska possession spelare som levererade "alibipassningar" i all oändlighet. 

Som jag skrivit tidigare. 

Guardiola fotboll är sanslöst effektiv.... förutsatt att du har rätt spelare. Rätt spelare i detta sammanhang betyder i nästan varje fall 1a sortering, dvs absolut internationell toppklass.

Vi har inte dom resurserna, så nej den vägen vill jag inte gå. För risken är uppenbar att vi utan de ekonomiska musklerna bara blir en sämre kopia av originalet. Det dräller dessutom av lag och klubbar som är Barca/Pep wannebees inom fotbollen, som duttar runt bollen på  mellanmjölkens mittfält. Hemskt att skåda och inget som sticker ut.

 

 

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Ola Svärd

Kul läsa, man får känslan av att alla tränare verkligen vill till oss. Nu är det ju inte så, alla tränare som har kontrakt är såklart låsta dessutom. Inte bara köpa loss precis. Rodgers har väl bla precis signat nytt med rävarna. Blir säkert svårt men det måste vara en tränare som verkligen vill till klubben. Sen skadar det förstås inte om personen ifråga har viss erfarenhet att leda någotsånär stora klubbar. 

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Jonas Eriksson

Kanke är helt snurrig? Men varför denna galna eufori över Rodgers? 

Vad har han lyckats med under sin tränar tid? Gjort Celtic till ett vinnarlag? Det var dom väll redan innan han kom dit? och vad gjorde han så bra under tiden i Liverpool?

Som sagt jag kan va ute och cyklar. Han kanske har gjort fantastiska saker under lång tid som jag helt missat?

 

Bild för Andreas Näsström
Jonas Eriksson wrote:

Kanke är helt snurrig? Men varför denna galna eufori över Rodgers? 

Vad har han lyckats med under sin tränar tid? Gjort Celtic till ett vinnarlag? Det var dom väll redan innan han kom dit? och vad gjorde han så bra under tiden i Liverpool?

Som sagt jag kan va ute och cyklar. Han kanske har gjort fantastiska saker under lång tid som jag helt missat?

Av den enkla anledningen att han gör underverk med Leicester just nu gissar jag. Han gjorde det bra i Celtic och var långt från misslyckad i Liverpool. Han tog upp dem igen och var "snubblande nära" att vinna en ligatitel efter över 2 decennier utan. Men hade du frågat för ett halvår sedan hade det nog varit få som hajpade honom. Som det ser ut nu känns det som en rimlig tränarprofil för oss. Skulle nog passa bra. Och fram tills kontraktsförlängingen med foxes så kändes det väl som ett rimligt alternativ men det är gör man nog bäst i att glömma nu

Bild för Jonas Eriksson
Andreas Näsström wrote:
Jonas Eriksson wrote:

Kanke är helt snurrig? Men varför denna galna eufori över Rodgers? 

Vad har han lyckats med under sin tränar tid? Gjort Celtic till ett vinnarlag? Det var dom väll redan innan han kom dit? och vad gjorde han så bra under tiden i Liverpool?

Som sagt jag kan va ute och cyklar. Han kanske har gjort fantastiska saker under lång tid som jag helt missat?

Av den enkla anledningen att han gör underverk med Leicester just nu gissar jag. Han gjorde det bra i Celtic och var långt från misslyckad i Liverpool. Han tog upp dem igen och var "snubblande nära" att vinna en ligatitel efter över 2 decennier utan. Men hade du frågat för ett halvår sedan hade det nog varit få som hajpade honom. Som det ser ut nu känns det som en rimlig tränarprofil för oss. Skulle nog passa bra. Och fram tills kontraktsförlängingen med foxes så kändes det väl som ett rimligt alternativ men det är gör man nog bäst i att glömma nu

Jag ger inte mycket för han för att han lyckats i celtic. I Liverpool fick han väll tillsist sparken efter att ha spelar uruselt?

Men 3-4 bra månader i ett redan riktigt bra lag och han framstår som en av världens bästa tränare. Vi är bra blåögda ibland och det behövs inte mycket för att vi ska dras med i nått som ser så bra ut just nu. Tror inte alls att denna kille är mycket bättre än många andra. Men han har fått in den energi som ett lag som Leicester verkligen behöver. Ska bli interssand att följa utvecklingen och se om han kan krama ut det bästa från dom ända in i slutet på säsongen. Jag tror det dippar snart.

Pochettino in tack.