Medlemmar: 5023 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Arteta bli Arsenaltränaren den här gången?

Arteta vill bli Arsenaltränare

ons 11 dec 2019 kl 16:00

Han verkar vara klubbens huvudkandidat. Och nu rapporteras det att Mikel Arteta vill bli nästa Arsenaltränare.

Vem blir näste Arsenaltränare? Ja, det är det hetaste frågan just nu. Det ryktas om tränare hit och dit och den senaste i raden som nämnts är Carlo Ancelotti - som fick sparken av Napoli igår kväll.
Enligt David Ornstein så vill Arsenal lösa situationen så fort som möjligt, men det viktigaste är att man hittar rätt person för jobbet. Inte att det går fort. Är den man vill ha tillgänglig så kommer man köra. Blir den personen tillgänglig i sommar kör man på det och låter Fredrik Ljungberg fortsätta till dess.
Om den man inte har som förstahandsval är ett osäkert kort så kommer Freddie få möjligheten att jobba vidare för att kunna få jobbet på "riktigt".

Den som uppenbarligen står överst på Arsenals lista över tänkbara alternativ är Mikel Arteta. The Sun skriver idag att spanjoren, som spelade i Arsenal mellan 2011 och 2016, vill ha jobbet. Men han vill veta hur det långsiktiga projektet ser ut. Man skriver att Manchester City är villiga att släppa honom, men ser gärna att han stannar säsongen ut.
En källa säger till tidningen:
- Mikel vill ha jobbet, men vill veta vad som erbjuds och garantier. Sen kommer han att snacka med klubben. Inget kommer att hända innan slutet av den här veckan, så vitt jag vet. Mikel är kluven på grund av relationen till Pep Guardiola och känslan för City efter åren där. Han har varit fantastiskt sedan han kom hit och känslan är att han kommer att bli en toppmanager en dag.

Vilka övriga som finns med på Arsenals lista beror lite på vem man lyssnar på. De namn som varit uppe är: Marcelino, Patrick Vieira, Carlo Ancelotti, Mauricio Pochettino, Massimiliano Allegri, Paulo Sousa, Roberto Martínez, Nuno Espirito Santo, Brendan Rodgers