Medlemmar: 3828 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg var nöjd med hur spelarna kom tillbaka i matchen mot Liege igår kväll.

"Jag är stolt över spelarnas karaktär"

fre 13 dec 2019 kl 16:48

Arsenal hämtade upp 0-2 till 2-2 och grejade gruppsegern. Ljungberg hyllade moralen efter matchen i Liege. - Fantastiskt, säger han.

0-0 i paus, men första halvlek var stabil på den bedrövliga mattan i Liege. Sen hamnade Arsenal i underläge när två skott styrdes i mål bakom Emiliano Martinez.
Det såg ut som att det skulle bli förlust och en andraplats i tabellen.
Men allt kastades om på slutet.
The Gunners kom tillbaka efter Lacazettes och Sakas mål och Frankfurt tappade 2-1 till 2-3.

Fredrik Ljungberg sa så här efter matchen:
- Det var lite tufft för jag tyckte att vi spelade väldigt bra efter vår matchplan i första halvlek och skapade massor med chanser och de hade inga, tror jag, skott på mål. Vi skulle varit 1- eller 2-0 upp i halvtid. Det var så det kändes. Sen har vi lite otur och får oss en smäll. De gör två mål som styrs in och självklart finns det mycket att lära från det. Men det är fortfarande två mål som styrs in och du kan inte riktigt skälla ut spelarna för det. Hur vi sen svarade upp, vi trodde på hur vi spelade och fortsatte att spela och hitta ytor och öppnade upp dem för två väldigt bra mål. Och som jag sade till spelarna, att vi gjorde det på bortaplan och det på en plan utan så mycket gräs, utan att vara respektlös. Ligger man under med 0-2 kan man lätt känna "ugh", jag bryr mig inte mer och viker ner mig, men det gjorde vi inte. Vi fortsatte köra och kom tillbaka in i matchen och vid 2-2 kunde vi gjort 3-2 också. Men samtidigt så hade jag information om vad det stod i den andra matchen så vi gick inte för det allt för mycket.

Om upphämtningen till 2-2 sa Freddie:
- Fantastiskt. Jag är verkligen stolt över dem. Och det sa jag till dem efter matchen. Det är ett tufft ställe att komma till och ligga under med 2-0. Det är fantastisk stämning här, spelarna visade att det tror på hur de kan spela fotboll och på deras egen kvalitet. Det är bra för oss för framtiden. Självklart behöver de erfarenhet och speltid, men det hjärtat och den fighten och tror på det var fantastiskt att se från sidlinjen. Kanske att jag ska nämna energin som de gör det med. De bara kör och stannar inte.

Tack vare krysset - och att Vitoria vände och vann i Frankfurt - så vann Arsenal gruppen. Något som Ljungberg var belåten med.
- Det är självklart väldigt, väldigt bra. Vi startade väldigt bra, men sen hade vi lite problem i de två matcher innan vi kom till den här matchen. Vi har spelat massor med matcher på slutet och självklart ville jag ge de unga chansen, men jag behövde även rotera för vi fick några skador i West Ham-matchen och hade inte så många alternativ kvar. Sen har vi match igen på söndag, men självklart var det lite av en chansning men jag tror på de här spelarna och vi klarade det och blev etta i gruppen.