Medlemmar: 7575 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg verkar sugen på ett större tränarteam för att underlätta jobbet.

Freddie vill få klarhet om framtiden

lör 14 dec 2019 kl 00:43

Hur ser framtiden ut på tränarfronten för Arsenal? Nu har Fredrik Ljungberg snackat mer om läget än att han leder laget match för match.

Unai Emery och hans stab lämnade Arsenal den 29 november. Fredrik Ljungberg tog över. Vid sin sida har svensken haft Per Mertesacker - som också är akademichef.
Fyra matcher har gått sedan dess.
Men någon större klarhet i hur Ljungbergs framtid ser ut finns inte. Inte heller om någon ny tränare är aktuell. Det känns mest som att det är rykten.

Freddie har själv sagt att han kör dag för dag och match för match. Men i en intervju med Guardian säger 42-åringen att han gärna får lite klarhet.
- Klubben har sagt att jag får vänta tills de fattar ett beslut, så det är inget jag kan göra för tillfället, säger han på frågan om det är fler personer på väg in i ledarteamet.
- Jag har Per med han är samtidigt chef över akademin. Han hjälper mig med coachningen. Klubben har sagt att de kommer att fatta ett beslut när de gör det och då kanske vi kan göra något med detta, men det är upp till klubben. Om du tittar på personen som var här innan så hade han massor med personal och jag kanske inte har så många. Så ska det här fortsätta måndad för månad så kommer det inte bli lätt. Men det är helt upp till klubben.

Unai Emery hade fem personer med sig som alla lämnade klubben när han fick sparken. De var Juan Carlos Carcedo (assisterande coach), Pablo Villanueva (coach), Javi Garcia (målvaktstränare), Julen Masach (konditions- och styrketränare) och Victor Manas (analytiker).
Guardian skriver att det förväntades att Ljungberg skulle få plocka ihop ett större gäng än Mertesacker, där det pratats om att Gilberto Silva skulle kunna hjälpa till men det har inte hänt även fast klubben verkar positiv till att Freddie får fortsätta säsongen ut.
- Jag har inte fått någon indikation på det om jag är kvar eller inte. Jag har sagt till cheferna och klubben att jag kommer göra allt i min makt för att göra så bra som möjligt för klubben och spelarna. Sen är det självklart upp till dem att fatta beslutet. Jag kommer försöka att inte lägga in några känslor i det.