Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är favorit att ta över Arsenal.

Arsenal i samtal med Arteta

mån 16 dec 2019 kl 14:14

Arsenal ska ha fört samtal med Mikel Arteta om jobbet som Arsenaltränare. Vinai Venkatesham och Huss Fahmy fotograferades utanför spanjorens hus i natt.

Flera engelska tidningar publicerar idag bilder på när Vinai Venkatesham och Huss Fahmy lämnar Mikel Artetas hus i natt. Som vi tidigare skrivit om är den förre Arsenalspelaren favorit att få jobbet som permanent tränare i Arsenal.
Arsenalduons möte med Arteta, som är assisterande tränare till Pep Guardiola i Manchester City, ska ha varat i 2,5 timmar.
Klockan 01.20 lär de ha lämnat.

Arteta var aktuell att ta över Arsenal redan när Arsene Wenger lämnade klubben 2018. Då valde man Unai Emery. Han fick gå den 29 november och sedan dess har Fredrik Ljungberg lett laget.
Han har själv bett ledningen om att lösa situationen.

Mail skriver att Arteta är intresserad och kan tänka sig att ta över Arsenal redan nu i december. Efter gårdagens möte mellan lagen kommenterade Pep Guardiola situationen och sade:
- Han är en väldigt viktig del av Manchester City. Om det händer så händer det. När han vill prata så är han välkommen att prata, men det är privat. Jag vill inte göra saker och ting obekväma.