Medlemmar: 8554 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är mycket som talar för att Mikel Arteta blir nästa Arsenaltränare.

Arteta nära att ta över Arsenal

tis 17 dec 2019 kl 01:57

Mikel Arteta kommer allt närmare att ta över som tränare för Arsenal. Det rapporteras det från England.

Det verkar bara röra sig om dagar innan Mikel Arteta är ny Arsenaltränare. Det är så snacket går i de engelska tidningarna. Arsenals Vinai Venkatesham och Huss Fahmy reste till Manchester i söndags kväll för att ha möte med spanjoren. Det ska ha hållit på till 01.20.
Enligt David Ornstein var tanken först att mötet skulle hållas i London, men det kände sig inte Arteta bekväm med eftersom lagen möttes. Istället reste Venkatesham och Fahmy till Manchester för samtal.
Arteta ska tidigare förra veckan ha träffat Raul Sanllehi och meningen var att 37-åringen skulle träffa Josh Kroenke under måndagen för att göra klart det hela, men det mötet har inte blivit av ännu, enligt Ornstein.

Arteta ska ha informerat Manchester City om situationen. Dock har inte Arsenal kontaktat City ännu. City kommer kräva rimlig ersättning för att släppa Arteta och det ska enligt The Athletic-journalisten röra sig om ett sjusiffrigt belopp.
Trots att Arsenal och City möttes i söndags kväll och att Arteta satt i möte med Arsenalledningen till efter midnatt var han på träningsanläggningen som vanligt i måndags morse.
Trots att Arteta är väldigt respekterad och omtyckt i Manchester så ska inte vara en kandidat att ta över City den dagen Pep Guradiola bestämmer sig för att lämna. Det finns de som tror att det kan ske redan i sommar. Hans namn är dock inte borta från snacket och skulle han göra det bra i en annan klubb kan han senare bli aktuell.

Daily Mail skriver dock att Arteta ska ha haft ett planerat möte med Josh Kroenke igår kväll och att man kontaktat City för en övergång. Klubben vill få slut på oklarheterna och göra klart med spanjoren så snabbt som möjligt.

Flera tidningar rapporterar att Arsenal den senaste tiden träffat flera tänkbara efterträdare till Unai Emery. Man ska ha träffat förre lagkaptenen Patrick Vieira i London förra veckan och man ska också kollat möjligheterna att plocka in den förre Tottenhamtränaren Mauricio Pochettino.

The Sun skriver att Arsenal erbjuder Arteta £5 miljoner i lön per år och man rapporterar också om mötet mellan Kroenke och den förra Arsenalmittfältaren.

Arteta ska ha varit aktuell för tränarjobbet i Everton. Duncan Ferguson leder klubben vidare efter att Marco Silva fått sparken. Carlo Ancelotti är högaktuell att ta över.

Guardian skriver att City inte kommer att stoppa Arteta om han skulle vilja bli Arsenaltränare, men enligt tidningen ska City inte vara imponerade över hur Arsenal skött det hela.