Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Freddie i sin sista match som Arsenal-tränare

Oavgjort i Freddies sista match

lör 21 dec 2019 kl 15:49

Det blev ingen fartfylld tillställning på Goodison Park. Arsenal hade svårt att skapa något och matchen slutade 0-0 i decembersolen.

Fakta

Första halvlek:
11: Byte Iwobi ut och Cenk Tosun in
28: Gult kort Saka
45: Gult kort Davies

Andra halvlek:
67:  Byte Smith-Rowe ut och Willock in
75: Gult kort Sigurdsson

Första halvlek

Det blev inte direkt en fartfylld inledning i solen på Goodison Park. Bägge lagen stod avvaktande och kände på varandra. Mest nämnvärt i första kvarten var att Alex Iwobi gick ut med smärtor i benet, efter en tämligen anonym insats. Den gamle Arsenalspelarens ersättare Cenk Tosun kom in och hade direkt ett skott mot mål, men en bra bit utanför. I Arsenalväg var det Martinelli som stod för det mesta av försök framåt med löningar längs sin kant.

David Luiz gör sedan ett dåligt försök till brytning och sänker Richarlison utanför straffområdet. Frisparken är farlig, men en meter till höger om Lenos stolpe.

Nej, första halvlek blev inget fotbollsgodis direkt. Båda lagen hade svårt att etablera något spel och hitta farliga lägen. I slutet av första hade Martinelli matchens bästa läge när han blev genomspelad och fri mot keepern, men skottet strax utanför. Vinkeln var lite skymd. Före dess var det faktiskt hemmalaget som skapade de farligaste chanserna.

Andra halvlek:

Auba hade sju boll-touch i första halvlek och var sådär anonym som bara Auba kan. Men i andra halvlek såg Gabonesen ut att vakna till lite. Ett par minuter in i andra får Auba bollen till sig efter ett inlägg, och mer eller mindre bara ska lägga in bollen i målet. Men Pickford står rätt och räddar på mållinjen. Ett par minuter senare får Anfallaren ett nytt läge, men avslutet är löst efter fint förarbete av Martinelli.

Efter att vi bjöds på lite fart de första fem minuterna av andra halvlek så gick matchen ner i en dvala. Sen tryckte Everton fram och Calvert-Lewin avlossade bössan. Skottet täcktes utanför av Chambers.

Tre tankar om matchen:

10-talets tråkigast match
Vi ska snart stänga kapitlet för det andra årtiondet på 2000-talet. Om man skulle klippa ihop höjdpunkter från decenniet så kommer det inte vara mycket från denna match som används. Nej, detta var ett sömnpiller av guds nåde. Lite intressant statistik: Det var två skott på mål under 90 minuter, från båda lagen. En offside(!!!). En poäng borta på Goodison Park, och knappt ens ett försök till att gå framåt. Jag tycker synd om experterna i studion som tvingas analysera detta på djupet i väntan på nästa match. För det finns inte mycket att titta på här.

Ett tightare försvar än vanligt
Everton hade inte ett enda skott på mål. Mycket kanske kan beskyllas i kvaliteten hos hemmalaget, men även att vi faktiskt såg bättre ut defensivt än vanligt. Vi höll det relativt tight och lät inte Everton skapa så mycket. Det var ett par instick och skott, men allt för ofta är vi där och stör, täcker eller räddar undan. Vi får hoppas att detta kanske är starten på ett mer stabilt försvar. För det är något vi inte sett mycket av denna säsong.

Ointresserat och ingen rörelse
Jag hoppas att Arteta nu kan gå in ställa större krav på spelarna. Aubameyang är stillastående, ointresserad och bör inte få starta nästa match. Vill man starta för Arsenal ska man röra på fötterna, visa sig på planen och ta löpningar. Det spelar ingen roll vem du är, eller hur mycket lön du har, om du är stillastående och ointresserad ska du inte få starta för Arsenal. Vi måste ställa större krav.

Bonustanke: Tack Freddie!
Det var inte det lättaste jobbet för Freddie att ta över det här laget. Men han försökte och det var kul att se vår ikoniske svensk vid sidlinjen. Tack Freddie.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 6
Svårt att betygssätta en målvakt som har noll skott mot sig. Behöver väl knappt ens duscha efter denna match?

Ainsley Maitland-Niles 5
Godkänd match, men inte så mycket än så.

Callum Chambers 6
Håller det tight i försvaret och ser så mycket stabilare ut än sin brasilianske partner.

David Luiz 2
Kaos. Tacklar alltid för sent och ser ut att ha problem med precis allt.

Bukayo Saka 5
Klart godkänd när han får agera vikarie på vänsterbacken.

Lucas Torreira 6
Höll ihop det defensiva mittfältet på ett bra sätt med Xhaka.

Granit Xhaka 7
Bäst på plan för Arsenal, kul att se efter allt strul.

Gabriel Martinelli 5
Springer och försöker, men blir nästan alltid ensam då ingen verkar orka röra på fötterna. Om Auba hade sprungit lika mycket hade vi kanske kunnat skapa något mer.

Emile Smith Rowe 4
Verkade ha stora svårigheter med sin första touch. Fick inte ordning på grejerna och försvann in i den otroligt bleka tillställningen.

Reiss Nelson 2
Otroligt blek och borde nog ha ersatts ganska tidigt i andra halvlek. Det lossnar inte för Nelson.

Pierre-Emerick Aubameyang 2
Sju bolltouch efter första 45, Leno hade 9. Sådär anonym och dålig som bara Auba kan vara. Var bättre i inledningen av andra halvlek, därmed räddade han sig från en 1:a. Extremt ointresserad.

Inhoppare:

Joe Willock 4
Det är svårt att driva igång ett stillastående lag på egen hand, men försöker.

Alexandre Lacazette -
Spelade för lite för att betygssättas.