Medlemmar: 4979 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg tar plats i Artetas tränarteam.

Freddie stannar: "Värdefull"

tis 24 dec 2019 kl 11:36

Fredrik Ljungbergs framtid är klar. Mikel Arteta har nu bekräftat att svensken blir kvar i Arsenals nya tränarkonstellation.

Mikel Arteta har nu tagit över Arsenal och kommer på Boxing Day att leda The Gunners för första gången. Och med sig kommer spanjoren få Fredrik Ljungberg.
Det berättade Arteta på gårdagens presskonferens.
- Jag ville veta vad han hade för idéer och vilka förväntningar han hade. Vi pratade och fattade ett beslut att det bästa för honom var att fortsätta med oss, säger Arteta.

Ljungberg har temporärt lett Arsenal efter att Unai Emery fick gå. När klubben gjorde klart med Arteta fanns frågetecken för Freddies framtid, men han har hela tiden själv sagt att han vill vara kvar.
Och så blir det alltså.
- Jag pratade med Freddie efter Evertonmatchen. Jag berättade mina planer och vilka jag vill plocka in till mitt tränarteam, rollerna och vilket ansvar de ska ha. Jag ville vet hur hans känsla var. Jag tror att han kan bli väldigt värdefull. Han känner spelarna, känner till situationen, historian och var vi kommer från. Hans kunskap om spelet kommer hjälpa oss att bli bättre.

- Jag känner honom lite sedan innan. Nu startar vi ett nytt kapitel med nya idéer och nya sätt att göra saker och ting. Jag har fått ett bra intryck. Han är redo att hjälpa till. Och är väldigt positiv.