Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

MIkel Arteta har gjort klart sitt tränarteam, där bland annat Stuivenberg och Ljungberg ingår.

Artetas nya tränarteam klart

tis 24 dec 2019 kl 20:48

Mikel Arteta har utsett sitt tränarteam som ska leda Arsenal framöver. Detta meddelade Arsenal ikväll.

På annandagen gör Mikel Arteta sin första match som Arsenaltränare. Klart sedan tidigare är att spanjoren kommer att ha Freddie Ljungberg med sig i sitt team.
Nu är det även offentliggjort vilka andra ledare Arteta kommer att ha.

Det kommer att vara tre assisterande coacher. Ljungberg, Steve Round och holländaren Albert Stuivenberg. Steve Round är 49 år och har jobbat i Middlesbrough, Newcastle, Everton, Manchester United och med det engelska landslaget. Han har också varit Director of Football i Aston Villa. Albert Stuivenberg är också 49 år. Holländaren har jobbat i Genk och Manchester United. Just nu är han assisterande förbundskapten till Ryan Giggs i Wales och det jobbet kommer han parallellt att ha med jobbet i Arsenal fram till efter EM i sommar.

Inaki Cana Pavon är målvaktstränare och kommer från Brentford. Han kommer att jobba tillsammans med Sal Bibbo. Inaki Cana Pavon har tidigare jobbat i danska FC Nordsjälland och flera spanska klubbar. Han har varit i Barcelonas akademi.