Medlemmar: 6125 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta på läktaren under matchen mot Everton.

Arteta: "Alla startar om från noll"

ons 25 dec 2019 kl 12:38

Oavsett vem som det är som är boss på Arsenalbänkenär frågan om Mest Özil ständigt aktuell. För nye huvudtränaren Artats del är dock händelsen i samband med bytet mot Manchester City överspelad.

Mikel Arteta har i intervjuer och på presskonferenser varit tydlig med att han kräver hårt jobb och professionell inställning från sina spelare i Arsenal - något som Mesut Özil knappast kan beskyllas för att ha visat när han byttes ut mot Manchester City. Tysken gick då demonstrativt långsamt av planen och avslutade med att sparka iväg sina handskar framför bänken. Detta fick Fredrik Ljungberg att reagera och menade att Özil inte hade fått vara med mot Everton om han inte hade varit skadad. Arteta vill dock inte inte fortsätta Ljungbergs bestraffning av mittfältaren.
- Det är en fråga för Ljungberg. Jag ville bara att han skulle fatta ett beslut om vad som var vår bästa möjliga startelva mot Everton. Mitt jobb startade efter matchen, så först handlade det om att lyfta spelarna mentalt och sedan få dem att jobba så som jag vill att de ska jobba, säger spanjoren.

- Hos mig startar alla från noll. Det har jag sagt till dem. Du kommer inte bli dömd för saker som har hänt tidigare, vare sig det är negativt eller positivt. Det här utvecklas varje dag och jag förväntar mig att alla ska leverera och ha rätt inställning varje dag. Gör du det har du chansen att få spela. Om inte spelar du inte.