Medlemmar: 8705 st.

Aubameyang firar

Oavgjort i Artetas debut

tor 26 dec 2019 kl 19:04

Artetas första match som tränare slutade i ett kryss. Men det var ett Arsenal som dominerade bollinnehav och skapade en hel del chanser.

Första halvlek:

Det var Arsenal som styrde och ställde det mesta i den första halvleken. Özil matade bollar offensivt och såg ut att ha hittat tillbaka till sina glansdagar igen. Arsenal skapade en del chanser, men hade förvånansvärt svårt att få bollen på mål - knappt ett enda avslut på mål i första halvlek.

Men det var hemmalaget som, från ingenstans skulle ta ledningen. I den 35:e matchminuten störde Bournemouth Arsenal i uppspelet och vann bollen. Sen såg det rätt enkelt ut för dem när de rullade ner längs kanten och sen slog in bollen på Wilson i boxen som petade in 1-0. Märkbart att det är lite kvar att jobba på i försvarsspelet för Arsenal.

Aubameyang hade ett skottförsök som kanske borde fått ett bättre öde, men bollen en bit utanför. Första halvlek slutar 1-0, men det var Arsenal som dominerade.

Andra halvlek:

Jakten på ett kvitteringsmål inleddes direkt och Arsenal höll i taktpinnen. Hemmalaget fick ligga på kontring medan Özil och gänget fortsatte att pressa på. Och till slut kom kvitteringen.

Aubameyang blev framspelad av Reiss Nelson i boxen, och lägger in 1-1. Enkelt. Dock skulle det visa sig lite svårare med ett ledningsmål sen.

Arsenal drog på sig hela fyra gula kort i andra halvlek, och det började bli lite mer känsligt. Arteta väntade fram till den 75:e matchminuten med att göra byten. Och Pepe fick bara tio minuter.

Matchen slutade 1-1.

Börjar se ut som ett lag igen
Det här var första matchen på länge där jag faktiskt började känna igen mitt älskade Arsenal igen. Bollinnehavet dominerades och vi lyckades spela skapa en hel chanser. Visserligen saknades det kvalitet i den sista biten allt för ofta, men det är ett bra steg i rätt riktning. Det var kul att titta på Arsenal idag, även om vi inte vann, så fanns det mycket bra att ta med sig. Dock är ju en sak säker, vår kära tränare har en lite längre väg att gå när det kommer till försvarsspelet. Det såg darrigt och skakigt ut där igen.

Mesut Özil
Det blir ofta svårt att inte skriva om Mesut Özil. Är det inte det ena så är det det andra. Men idag var tysken bra. Han drev bollen upp i plan och spelade fint vidare till sina anfallskollegor gång på gång, framförallt i första halvlek. Jag trodde faktiskt inte att vi skulle få se Özil igen i Arsenal efter de tråkiga händelserna förra matchen. Men om Arteta kan lyckas skaka liv i Tysken och få tillbaka honom till sina glansdagar så är jag mer än nöjd. En Özil som vi såg idag är den Özil jag vill ha.

Elprovet börjar nu
Arteta kastas verkligen in med huvudet före i den djupa delen av poolen. Nu väntar Chelsea och United över nyår, och det är kanske inte det formstarkaste Arsenal som ska göra detta. Vi får se om Arteta lyckas forma laget till att kunna plocka några poäng där. För det behövs verkligen om vi ska försöka rädda den här säsongen. Det är åtta poäng upp till fjärdeplatsen, och även om vi har varit helt bedrövliga under hösten så är det faktiskt inte kört ännu. Det är en ganska märklig säsong detta.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 7
Gör en strålande räddning tidigt i matchen. Kan inte göra så mycket på hemmalagets mål, men en bra insats av tysken.

Ainsley Maitland-Niles 4
Såg ut att ha stora problem med King och fick allt för ofta stryk i både löpningar och styrkan.

David Luiz 4
Man får hålla andan när han ska försvara, men idag var brassen faktiskt bra med fötterna och slog ett par fina pass offensivt.

Sokratis 4
Inte för bekväm att vara den som sätter igång spelet. Skulle nog behöv en något mer bollskicklig mittback.

Bukayo Saka 4
Får fortsätta på vänsterbacken när Kola och Tierney är borta med skador. Gör det helt okej, men något svag i inläggsspelet.

Granit Xhaka 8
Strålande insats, igen. Xhaka verkar ha hittat tillbaka och funnit sin plats i det här lagbygget. Gör sin bästa match på väldigt länge.

Lucas Torreira 7
Fungerade fint med Xhaka bredvid sig.

Reiss Nelson 3
Behöver vässa till sig på nästan allt. Pepe är nog inte långt från att ta den där platsen nu.

Mesut Özil 6
Riktigt bra i första halvlek, tappade kanske lite ju längre matchen gick. Men spelade fram anfallarna mängder med gånger. Bra match.

Pierre-Emerick Aubameyang 7
Målskytt och poängvinnare igen. Får inte lika mycket gjort från kanten.

Alexandre Lacazette 4
Kan han ens gör mål på bortaplan? Blev framspelad gång på gång på gång, men inget fugerade.