Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta under matchen mot Chelsea.

Arteta: "Klart rött kort"

sön 29 dec 2019 kl 18:49

Mikel Arteta var missnöjd med beslutet att inte visa ut Chelseaspelaren Jorginho. Men han var mer besviken över förlusten och att laget inte orkade stå upp hela matchen.

Det var en deppig Mikel Arteta som mötte pressen efter matchen mot Chelsea.
- Jag är mycket besviken över resultatet och över hur vi släppte in målen. Jag är nöjd med många saker jag har sett och att det vi har jobbat med på träning ger resultat på planen. Men jag är så klart besviken över förlusten. Vi måste hålla bättre nivå under längre perioder mot ett väldigt, väldigt fysiskt lag som Chelsea, säger Arsenaltränaren.

Jorginho förtjänade enligt de flesta Arsenalfans att tilldelas ett rött kort sedan han, då han redan var varnad, tydligt drog ner Guendouzi i mittcirkeln. Arteta håller med supportrarna och tycker att det borde ha blivit utvisning - men att Arsenalsspelarna också gjorde misstag.
- Det är upp till domaren, men för mig var det väldigt tydligt. Vi fick inte med oss besluten, men vi är ansvariga för vad vi gjorde fel på planen.

Bernd Leno svarade för en tavla i samband med Chelseas kvittering. Arteta säger att han stöttar tysken.
- Han kommer känna sig nere. Det är svårt när ett misstag orsakar att laget tappar poäng. Vi behöver lyfta honom. Han har gjort det riktigt bra sedan han kom till klubben. Nu behöver vi få tillbaka självförtroendet.