Medlemmar: 8120 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bukayo Saka är nöjd med sin nya tränare

Spelarna hyllar Arteta

mån 30 dec 2019 kl 15:10

En förlust och ett kryss hittills för Arteta. Men Spelarna verkar nöjda med förändringarna - och hyllar den nye tränaren.

Artetas första två matcher har kanske inte gått helt enligt plan. Även om spelet har sett bättre ut än på länge har inte resultaten givit någon större glädje under julen för oss rödvita. Men spelarna hyllar sin nya tränare - och menar på att det redan har blivit stora förändringar.
- Han är någon som förstår spelarna, förstår klubben och alla de idéer han kommer med, säger Bukayo Saka till Arsenal.com.
- Han har en klar strategi om hur han vill att vi ska spela och vi är väldigt taggade på att jobba med honom. Han lär oss små saker som vi inte tidigare visste och bara att han tar med sig sina egna strategier, sitt eget sätt att spela. Vi kan se att det kommer att fungera, vi ser fram emot att göra det.

Saka som har fått agera vänsterback i de senaste matcherna i Kolasinac och Tierneys frånvaro har växt in snabbt i sin nya roll. Och Arteta är att tacka.
- En sak som jag lärde mig direkt är att när ingen pressar dig, så behöver du inte passa bollen. Vad du kan göra istället är att föra bollen framåt i banan och vänta på att någon kommer till dig, engagera en spelare, och sen passa den. På det sättet får nästa person mindre press och blir mer fri. Det handlar bara om att engagera motståndarna före du passar bollen, vilket hjälper dina lagkamrater på planen.

Förutom Saka har även Willock, Luiz och en rad andra spelare gått ut och hyllat Arteta. Luiz uttryckte att Arteta var en av de bästa han någonsin jobbat med.