Medlemmar: 5433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

David Luiz gjorde en strålande insats när Arsenal höll nollan mot Mancheste United.

"Vi är inte redo fysiskt - men visade hjärta"

tor 2 jan 2020 kl 00:14

David Luiz utsågs till matchens spelare efter en i det närmaste prickfri insats mot Manchester United. Han lyfter efter matchen fram Arsenalspelarnas inställning.

David Luiz gjorde sin bästa insats hittills i Arsenaltröjan när The Gunners besegrade Manchester United med 2-0. Mittbacken säger att Arsenalspelarna inte riktigt har tillräckligt bra fysisk status ännu, men att lagets inställning kompenserade för det i matchen.
- Det var fantastiskt. Vi måste vara ärliga och erkänna att vi inte är redo fysiskt. Idag visade vi att om man inte är där fysiskt måste man visa hjärta. För tillfället håller det här laget på att förändra en hel del saker. Vi kommer att uppnå stora saker, men vi måste ta det steg för steg, säger brassen till BT Sport.

Mittbacken hyllar nya Arsenaltränaren Mikel Arteta och menar att spanjoren kommer att påverka laget och spelarna positivt.
- Jag tycker att Mikel är en fantastisk coach. Han kan fotboll. Jag tror på den här filosofin och att han kan få alla spelare att utvecklas. Så är livet, när man känner sig glad kan resultaten bli helt annorlunda.

Luiz medger det uppenbara i Arsenals svaga form under säsongen, men säger att laget är redo att slåss för troféer under våren.
- Vår säsongen är inte där, vi inledde riktigt dåligt. Men saker kan förändras och vi har fortfarande titlar att spela om och förbättra laget för framtiden.