Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta vill att spelarna ska ha roligt och inte bara känna press.

"Privilegie att spela för Arsenal"

fre 3 jan 2020 kl 10:52

Stämningen runt och i Arsenal har fått ett lyft sedan Mikel Arteta tog över som huvudtränare. Nu berättar han lite mer om sin ledarfilosofi.

Efter matchen mot Manchester United sa Sokratis och David Luiz att glädjen är tillbaka i Arsenal i och med Mikel Artetas comeback i klubben. Spanjoren understryker detta och säger att det är viktigt att spelarna njuter av att spela för The Gunners.
- Jag försöker bidra med bra energi, bra anda och försöker vara positiv genom att peka på att det är mycket av säsongen kvar att spela. Jag försöker ge spelarna tydlighet och riktning. De ska spela fotboll och uppskatta det här yrket. Det är anledningen till att de är här, säger Arteta inför matchen mot Leeds i FA-cupen på måndag.

- Jag behöver hjälpa spelarna att förstå att de är här för att ha kul, och inte bara uppleva pressen och leva med rädsla för att spela på den arenan. När man får publiken att komma igång är det ett privilegie att vara på planen.

Att vinna FA-cupen är något som Arsenal ska satsa på enligt Arteta, som själv har vunnit cupen två gånger med klubben. Han räknar inte med att göra några stora förändringar i startelvan.
- FA-cupen betyder mycket. Den där sista dagen på säsongen på Wembley och minnena jag har med den här fotbollsklubben. Vi behöver utmana om att vinna cuperna och vi kommer försöka göra det igen den här säsongen. Jag skulle vilja ha fler spelare tillgängliga så att jag kan rotera mer, men vi får se. Självklart är det här en turnering som har varit väldigt förknippad med den här fotbollsklubben de senaste åren och vi måste ta den på stort allvar och försöka gå vidare till nästa omgång.