Medlemmar: 6545 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Bellerin på planen imorgon mot Leeds?

Hur ställer vi upp mot Leeds?

sön 5 jan 2020 kl 23:18

Det är FA-cupdags. Men hur väljer Mikel Arteta att formera sitt lag - och vilka spelare är tillgängliga?

Arsenal är sist ut i FA-cupens tredje omgång. Alla andra har redan spelar sina matcher. The Gunners tar emot Leeds United på hemmaplan på måndag kväll. Det är en trixig motståndare för Mikel Artetas gäng. Gästerna leder Championship och har siktet inställt på att ta klivet upp till Premier League igen.
Men frågan är hur spanjoren resonerar inför matchen?
Och vilka spelare är tillgängliga för spel?

Baserat på de bilder som klubben lade ut från dagens träning så verkar Hector Bellerin vara tillbaka för fullt. Högerbacken har inte spelat sedan Brighton hemma i början av december. 24-åringen har efter att han kom tillbaka från sin svåra knäskada haft hamstringproblem.

Även Gabriel Martinelli har varit med och tränat för fullt igen. Brassen har inte spelat sedan Everton precis före jul, men verkar nu också spelklar igen.

Rob Holding lär också vara aktuell för spel. Mittbacken satt på bänken mot Manchester United i onsdags är tillbaka från sin skada som höll honom borta från spel i två månader.

Många Premier League-klubbar har i helgen luftat sina trupper rejält när de spelat sina matcher i den tredje omgången av FA-cupen. Det lär även Mikel Arteta göra då schemat över jul och nyår varit hektiskt. Frågan är om Leeds gör det samma? Laget leder som sagt Championship och målet är att ta steget upp. Troligen lär Marcelo Bielsa låta en och annan truppspelare få chansen.

Två som definitivt är borta från spel är Calum Chambers och Kieran Tierney.
Matchen på måndag kväll början 20.56.

Kommentarer

Bild för Ulf Henningsson

Spela med dom bästa som i dom senaste matcherna. Avgör matchen efter 55-60 min och gör bytena då. 

Bild för Ulf Åkermark

Ska inte byta ut för många utan ta vara på denna positiva trend som arsenal är i nu. 

Bild för Elias

Håller med föregående talare, lägg till också att återhämtingen är cirka 72 timmar för fotbollsspelare på denna nivå, vissa behöver längre återhämtning, så vissa bör vara ganska utvilade. Kanske 2-3 som inte spelat tidigare bör starta.

Bild för Jonas Eriksson

Arteta tar FA cupen på stort allvar och kommer ställa en stark elva på planen tror jag. Hoppas få se Martinelli, och Eddie vore skoj om han va med innan vi lånar ut han igen. 

 

Bild för Fredde

Det känns rimligt att Leeds vilar sina viktigaste spelare den här matchen. De har varit strax under den absoluta toppen flera år och missat uppflyttning. Nu tror jag de vilar sina viktigaste spelare för att satsa allt på att ta en direktplats upp till PL.

You win some, you draw some

Bild för Ulf Henningsson

Bedrövlig första 45 min. Än en gång visar det sig att man inte skall byta system bara för att msn tar in andra spelare. Spelet har varit kanon i 2 matcher,varför då ändra på det systemet. Vad spelar Sokratis: högerback i 3 backslinjen eller wingback? Han verkar inte veta det själv. Gör om gör rätt. Visa dina taktiska kunskaper nu Arteta

Bild för Andreas Näsström
Ulf Henningsson wrote:

Bedrövlig första 45 min. Än en gång visar det sig att man inte skall byta system bara för att msn tar in andra spelare. Spelet har varit kanon i 2 matcher,varför då ändra på det systemet. Vad spelar Sokratis: högerback i 3 backslinjen eller wingback? Han verkar inte veta det själv. Gör om gör rätt. Visa dina taktiska kunskaper nu Arteta

Vi har spelat 4231 hela matchen, Sokratis är mycket riktigt högerback idag

Bild för Ulf Henningsson

Så såg inte jag det(fel av mig). Varken Sokratiska eller Kolacinac höll inte sin position. Sokratis är mittback o inget annat. Bytat mellan han o Hilding. Bra att vinna utan att spela bra

Bild för Ulf Åkermark

Finns en del att arbeta på Holding för många felpass men ändå ser man att spelglädjen har kommit igen kul att den positiva trenden höll i sig 

COYG