Medlemmar: 6030 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Bellerin på planen imorgon mot Leeds?

Hur ställer vi upp mot Leeds?

sön 5 jan 2020 kl 23:18

Det är FA-cupdags. Men hur väljer Mikel Arteta att formera sitt lag - och vilka spelare är tillgängliga?

Arsenal är sist ut i FA-cupens tredje omgång. Alla andra har redan spelar sina matcher. The Gunners tar emot Leeds United på hemmaplan på måndag kväll. Det är en trixig motståndare för Mikel Artetas gäng. Gästerna leder Championship och har siktet inställt på att ta klivet upp till Premier League igen.
Men frågan är hur spanjoren resonerar inför matchen?
Och vilka spelare är tillgängliga för spel?

Baserat på de bilder som klubben lade ut från dagens träning så verkar Hector Bellerin vara tillbaka för fullt. Högerbacken har inte spelat sedan Brighton hemma i början av december. 24-åringen har efter att han kom tillbaka från sin svåra knäskada haft hamstringproblem.

Även Gabriel Martinelli har varit med och tränat för fullt igen. Brassen har inte spelat sedan Everton precis före jul, men verkar nu också spelklar igen.

Rob Holding lär också vara aktuell för spel. Mittbacken satt på bänken mot Manchester United i onsdags är tillbaka från sin skada som höll honom borta från spel i två månader.

Många Premier League-klubbar har i helgen luftat sina trupper rejält när de spelat sina matcher i den tredje omgången av FA-cupen. Det lär även Mikel Arteta göra då schemat över jul och nyår varit hektiskt. Frågan är om Leeds gör det samma? Laget leder som sagt Championship och målet är att ta steget upp. Troligen lär Marcelo Bielsa låta en och annan truppspelare få chansen.

Två som definitivt är borta från spel är Calum Chambers och Kieran Tierney.
Matchen på måndag kväll början 20.56.