Medlemmar: 3300 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta kommenterar transferläget.

"Jag förväntar mig inga stora saker"

tor 9 jan 2020 kl 17:40

Transferfönstret är öppet. Men Mikel Arteta ligger lågt. - Jag förväntar mig inga stora saker, säger Arsenaltränaren.

Det är ganska lugnt med rykten runt Arsenal trots den stormiga hösten. Visst skrivs det om en och annan mittback på väg in och att det finns intresse för Pierre-Emerick Aubameyang.
Men generellt sett är det svalt på transferfronten.
Och det är något som nye Arsenaltränaren Mikel Arteta bekräftar.
- Jag vet inte inte, jag förväntar mig inga stora saker. Jag förväntar mig stora saker från spelarna jag har för tillfället, spelarna som återhämtar sig från skador. Det är de som är de stora förhoppningarna från min sida, de som är här. Om vi kan hitta någon som kan hjälpa oss genom säsongen på ett mer balanserat sätt så kommer vi titta på möjligheten.
Tittar ni aktivt på att förstärka?
- Ja, det behöver vi alltid för vi har några svåra skador på spelare som kommer bli borta ett tag. Vi behöver se om vi kan hitta lösningar där.

Det som det surras om mest är att låna ut några av de yngre spelarna. Emile Smith Rowe är aktuell för Huddersfield, Eddie Nketiah kommer troligen kallas tillbaka från Leeds United och skickas ut igen. Klubbar som Bristol City, Nottingham Forest och Sheffield Wednesday är aktuella. Tyreece John-Jules är nära Lincoln City.
- Vi utvärderar alla de erbjudanden vi har från olika klubbar, vilka som passar dem bäst och om det är rätt tid för dem att ta steget. Inom ett par dagar så vet vi exakt och då kommer vi berätta vad som händer, säger Arteta.

Kommentarer

Bild för Andreas Näsström

Det finns två trådar här som nämner att Nketiah troligen återkallas från Leeds. Men det har han väl redan blivit? Eller har jag missuppfattat det? Sen hade det väl känts rimligt med en ny klubb, absolut i Championship, där han kan få mer speltid

Bild för Pelle

Fler som börjar använda Wengers gamla uttryck. Spelare tillbaka efter skador like a new signing... ;)

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för B-G
Pelle wrote:

Fler som börjar använda Wengers gamla uttryck. Spelare tillbaka efter skador like a new signing... ;)

Jasså? Vilka fler?

Twitter @grvdga

Bild för Ola Svärd

Några svåra skador säger han, om man ska tro översättningen rätt. Vem mer än Chambers? Är det Tierney han tänker på måntro? Inte lätt hitta rätt såklart, är ju inte kölappar precis från spelare som verkligen skulle göra skillnad. Bara hoppas.

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Brattis

Jag tror på Arteta och börjar förstå hans filosofi. Få hela laget att förstå sina roller på planen och att ha en gameplan att följa i 90 minuter. Vi har redan sett det i några matcher och jag tror att spelarna också vill ha en ledare som pekar med hela handen, då känner dom sig trygga och resultatet efter hårt arbete som ger 3 poäng är belöningen som ger trygghet o spelglädje. Samma filosofi som Pep & Klopp har. Att tro på en eller några nyförvärv som ska komma in och "rädda laget" har vi pratat om nu i flera år vid transferfönstren kanske inte är bästa vägen att gå, utan som Arteta säger:"Om vi kan hitta någon som kan hjälpa oss genom säsongen på ett mer balanserat sätt så kommer vi titta på möjligheten." COYG

Bild för Jepson

Med Leedsmatchen i minnet kan man se tydligt att när spelarna följer Artetas ide så har vi ett tydligare grepp om spel och match. När spelarna inte rikrigt gjorde allt som i första halvleken syns det än mer. 

Jag tror att spelarna, tack vare att Artetas styrning funkar när de följer den, förstått att fan, ger vi det lilla extra så blir vi flera ggr svårare att slå. Samt att de själva skapar ännu fler chanser åt sig själva att vinna matcher. 

Lång väg kvar till framgång. Men jag ser positivt på framtiden. 

Bild för Daniel Fridsäll

Nä vi behöver ingen förstärkning ! Allt funkar ju så bra och top 4 är ju inga problem.

Bild för Thomas Axh

Var du ironisk nu Daniel? :) Vi behöver en stabil mittback tillsammans med Luiz!

3 pinnar idag!!

Thomas A.