Medlemmar: 3180 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aubameyang blev utvisad och blir avstängd i tre matcher

Auba utvisad när Arsenal tappade ledning

lör 11 jan 2020 kl 16:07

Arsenal började bra med totalt spelövertag och ett tidigt ledningsmål. Men Palace hittade tillbaka efter halvtidsvilan och hittade en kvittering. Auba utvisad i jakten på vinsten.

Fakta

Första halvlek:
12: MÅL 0-1 AUBAMEYANG
44: Gult kort Pepe

Andra halvlek:
46: Byte Torreira ut och Guendouzi in
51: Gult kort Ainsley Maitland-Niles
54: Mål 1-1 Ayew
68: Rött kort Aubameyang
68: Byte Meyer ut och Cenk Tosun in.
70: Byte Özil ut och Martinelli in
71: Gult kort McCarthy
85: Gult kort Tomkins
90: Gult kort Lacazette
90+2: Byte Lacazette ut och Nelson in

Första halvlek
Det syntes redan efter ett par sekunder vilket lag som skulle till att bli det spelförande i den här matchen. Bollinnehavet var efter 15 minuters spel hela 80-20, med fördel för Arsenal. Men i öppningen av matchen såg det inte allt för livfullt ut i passningsspelet. Ett par försök gjordes längs Aubas vänsterkant, men mestadels rullades bollen bekvämt runt i Arsenals backlinje och mittfält. Men sen från ingenstans så spelar Luiz till Özil, som spelar till Laca som spelar till Auba som placerar in 1-0. Så naturligt, så snyggt - såg ut som ett mål man tränat på i timmar på träningarna. 

Palace börjar komma in lite mer i matchen efter drygt 25 minuters spel. Ett par närkamper gör att Palace-fansen tänder till, och det märks även på plan. Spelarna och fansen skriker på allt, till och med solklara inkast ska tyligen gå till hemmalaget. Palace lyckas dock inte skapa någonting förrän Kouyate bryter igenom efter 40 minuter och drar på ett skott som Leno ganska enkelt kan ta.

Hemmalaget lyckas inte med värst mycket, förutom att skrika - och halvleken slutar 0-1. 

Andra halvlek:

Torreira fick en del stryk i första halvlek, och efter 45 minuter var det nog. Guendouzi fick ersätta på mittfältet.

Palace flyttade fram positionerna i andra halvlek och Arsenal hade svårare att styra matchen. Och till slut kom utdelningen. Palace fick en frispark som genom flipperspel hamnade hos Ayew. Anfallaren sköt och via täckande fot lobbades den in bakom Leno. Det blir sällan bra när Arsenal bir nedpressade för mycket på egen planhalva.

Aubameyang tacklade Meyer otroligt fult på sidlinjen efter 65 minuters spel. En onödig tackling med dobbarna rakt över fotleden. Gult kort visades av Tierney. Men sen kom VAR. Och kaptenen får rött kort. I ärlighetens namn var det faktiskt inte så mycket att överklaga. En onödig tackling. Ironiskt nog var det Palace-fansen som höll upp en banner med anti-VAR motiv. Den flaggan försvann illa kvickt.

Ett inlägg kommer in i Arsenals straffområde, det blir lite kaos och Sokratis tvingas rensa på mållinjen. Palace-fansen som för 70 minuter sedan hatade VAR så mycket att de hade en flagga om hur det dödade passionen i sporten skanderar nu V-A-R. Kappan vänder snabbt när det blåser. 

Sen kom Arsenals läge. Martinelli med ett bra förarbete. Lacazette spelar fram Pepe som skjuter i stolpen. Lacazette får returen, men fransmannen är så oduglig framför mål just nu att han inte ens kan göra mål där.

Matchen slutar 1-1. 

Tre tankar om matchen

Ett tappat överläge
Det börajde bra. Arsenal rullade boll och Palace fick bara stå och titta på. 80-20 i bollinnehav efter 15 minuters spel och i första halvlek landade det på 70-30, med fördel Arsenal. Sen blir det halvtidsvila. Och det känns som att Roy Hodgsons enda budskap var att förstöra matchen så mycket som möjligt i andra, skrik på domaren och spela grisigt. För det var ingen blänande fotboll vi bjöds på i andra halvlek. Inget av lagen lyckades etablera något vidare spel och det blev inget flyt alls. Även om Auba fick rött kort och allt det, så känns det som att vi ger bort det här lite tidigare än så. Under den tiden där vi dominerade skapades det inte mycket, totalt sätt blev det bara två skott på mål - effektiviteten här måste bli bättre. 

Vem ska göra mål nu?
Aubameyang leder inte helt oväntat Arsenals interna skytteliga. Men bakom anfallaren är det ett rätt stort hopp ner till andra-platsen. Totalt har Arsenal åtta målskyttar den här säsongen, tre av dem är mittbackar. Nu ska Auba vara borta i tre matcher. Bland annat missar han matchen mot Chelsea på bortaplan. Vem ska göra mål nu? Bakom Auba är Lacazette i den interna skytteliga - och fransmannen känns superofarlig. Idag ska han egentligen avgöra när han får returen efter att Pepe skjutit, men Lacas mål-torka är påtaglig. Han behöver vakna nu. Annars får Martinelli och Pepe kliva fram. Någon måste iallafall göra det. För annars får vi hoppas på 0-0. 

Att hålla en hel match
Arteta har visat vad han går för, och han har visat truppens högstanivå igen. Hittills bara i sekvenser, men topparna kan iallfall synas där - även idag fanns en hel del positiva sekvenser att ta med sig. Men som det ser ut just nu så håller vi sällan en hel match. Antingen börjar vi bra, som idag och tappar, eller så blir det tvärtom, som mot Leeds. Arteta har fortsatt en lång väg att gå med det här laget, men det är ändå åt rätt håll. Men ska vi klättra i tabellen så måste vi kunna hålla längre än i 45 minuter. 

Spelarbetyg:

Bernd Leno 6
Kan inte göra så mycket på målet och får tacka Sokratis för att det inte blir 2-1. I övrigt ett par fina räddningar.

Ainsley Maitland-Niles 5
Hanterade Zaha bra under matchen, varnad, men gör en godkänd match.

Sokratis 5
Räddar oss på mållinjen i slutet, men har en del svårigheter med Ayew matchen igenom. 

David Luiz 6
BRA igen. Såg bra ut med fötterna och stabil i försvaret. Oturligt nog får han ett skott på sig som går in, men kan inte lastas för det.

Sead Kolasinac 6
Såg bra ut både offensvt och defensivt. Saknade lite kvalitet ibland framåt med inlägg och passingar, men var ett bra hot.

Lucas Torreira 6
Hade nog fått högre betyg om han kunnat spela längre. Arteta har verkligen fått igång honom på rätt sätt igen. 

Granit Xhaka 5
Lägger allt för många passningar strax bakom sin gubbe och blir varnad. Inte riktigt Xhakas match idag.

Mesut Özil 4
Var bra första 15, sen såg det anonymt ut. Blev utbytt i 70:e, då hade man nästan glömt bort att han startade.

Pierre-Emerick Aubameyang 5
Gör mål och springer mycket - men tacklar Meyer otroligt onödigt och blir utvisad. 

Nicolas Pepe 5
Gör saker jättebra, fram tills sista touchen - då kan bollen fara vart som helst. Otroligt nära att göra mål i slutet, men behöver mer självförtroende.

Alexandre Lacazette 5
Fin assist till Aubas 0-1 mål. Men känns ofarlig framför mål. Tyvärr. Dags att vakna och börja producera mål nu Laca.

Inhoppare:

Matteo Guendouzi 5
Godkänt inhopp när han ersätter Torreira. De är inte direkt samma typ av spelare, men fransmannen såg inte lika förvirrad ut som senaste matcherna.

Gabriel Martinelli 6
Får nog starta nu när Auba är borta. Snabb, teknisk och skapade Arsenal chans i slutet.

Reiss Nelson -
Spelade för lite för att betygsättas

Kommentarer

Bild för David Pearson

Första 20 minuterna var helt fantastiska, Men vad hände sedan? Jo spelarna blev väl trötta konstigt nog. Tränar spelarna för hårt kanske så de inte orkar springa? Arteta behöver verkligen en hel försäsong.

Nu är det viktigt att vila spelarna i ligan när EL drar igång och satsa allt på den. Spelarna orkar aldrig två matcher i veckan. 

Vad sysslar Auba med egentligen. Helt oförlåtligt att göra så särskilt som kapten. Och domaren är ett sådant jävla skämt. Ayew drog på sig 7 fouls utan att få en varning om jag inte minns fel. Man vill inte tjata om domaren hela tiden men efersom domarna inte har någon kompetens överhuvudtaget så går det inte att sluta prata om dem. England har utan tvekan sämsta domarna i världen!

Om Torreira är skadad en längre tid måste vi köpa in en mittfältare, det måste vi egentligen vilket fall. Jag tar gärna Soumare. Mittfältet utan Torreira är en ren katastrof. 

Bild för Joacim Nyberg

snöpliga Poäng tappade! Och jävligt tungt att både Auba o torreia blir borta nu. Våra 2 bösta spelare Helt klart. Hoppas torreias skada inte e allvarlig! Men på riktigt nu pepe och lacazette nu e det fan dax och steppa upp även özil börja göra mål nu! Skiter i hur mkt laca jobbar han ska göra mål missar ju allt!!! Tänk vad pengar arsenal lagt på özil, Pepe och lacazette men va lite vi får ut av dom målmässigt just nu! Kom igen nu gubbar upp till bevis nu när aubameyang e avstängd 

Bild för -99994490-

Hur dåliga kan va och ändå få bra poäng här Maitlan Niels kan inte ens kasta inkast till rätt spelare sen dra man på srj åt helvete för mycket onödiga frisparkar Ösil som vanligt lat Nej jag har iallafall inte sett några framsteg ännu med ny tränare segt som fan trån mål till vy

 

Bild för Patrik Karlsson 2

Ingen bra match idag. Att vi är bra de första 20 är mer för att CP tillåter oss det, de backar hem och sätter ingen press på oss. Tycker Pepe borde ha max 2 i betyg, gör det för svårt och mängder av felbeslut! Auba gör mål men är nästan som alltid inte bra i det övriga spelet, alldeles för mycket enkla bolltapp som vanligt!

Bild för Joacim Nyberg

patrik! Auba gör mål du säger det själv. det Sista vi kan göra e att klaga på aubameyang utan hans mål skulle vi legat bland dom sista lagen tro mig! Aubameyang gör vad han e köpt för mål! Däremot lacazette och pepe kan ju börja leverera nån gång 

Bild för George Adams

Så mötte vi en mindre prestigefull klubb igen och orkade vara påslagna i lite mer än en halvtimme.

När CP i andra svarade med moteld al a grisfotboll så kunde vi inte svara. 

Återigen. Karaktär problem, som så många gånger förut. 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Patrik Karlsson 2

Jag klagar inte på Auba, jag konstaterar bara att han inte är så bra i övriga spelet speciellt med mycket enkla bolltapp. Och det förstör många ev bra anfall. Jag konstaterar även att han gör mål och fixar många poäng, och så länge han gör det ska han spela. Tycker helst han endast ska ha boll när det är målchans, skulle vilja se honom längst fram med Martinelli till vänster i stället. Speciellt nu när Laca inte gör mål!

Bild för Jonas Eriksson

Inte med alls här. Jag var imponerad stora delar av matchen. Och även om det tar emot så är ju dom 2 bästa idag enligt mig Xhaka och Luiz. Aubas utvisning är ju tyvärr korrekt men inte avsiktligt ful iallafall. Synd.
Sen tycker jag Guendouzi var lysande. Framförallt närvi var en man mindre.Grym kämpa glöd på slutet med en man mindre från samtliga. 

 

Bild för -99994490-

Måste träna  ,teknik,kondition,spel utan boll,inställning,Fyfan vilken skillnad det av på matchen Liverpool Spurs man skäms

Bild för Jonas Eriksson
-99994490- wrote:

Måste träna  ,teknik,kondition,spel utan boll,inställning,Fyfan vilken skillnad det av på matchen Liverpool Spurs man skäms

 

Vi måste sett olika matcher. Skäms du över det här och inte ser skillnaden senaste veckorna så borde du kolla på matcherna en gång till. 

Men att det finns mycket att jobba på är ingen hemlighet. Dom säger ju själva att dom inte är där rent fysiskt. Och det kan man inte klandra Arteta för. Och det är lite svårt att få in mitt i säsongen. Så man får visa hjärta och inställning. Och hoppas att det tar oss upp en bit i tabellen. 

 

Bild för Andreas Näsström

Palace skjuter 6 skott varav 3 på mål. Hade det här varit oktober hade det varit typ 17 respektive 6. Det här är en process och det är uppenbart att det finns mycket vi bör förbättra. Men mycket är redan ett eller två snäpp bättre

Bild för Marcus Szabo

Bra första 20 men resten av matchen var mest rörigt. Klart skönt att kunna rädda en poäng för hade det varit i höstas hade vi förlorat med 1-2 bollar efter Auba's röda.

Özil: Springer omkring utan någon riktig beslutsamhet. Osynlig som i förra matchen. Skapade ingenting och passade mest hemåt. Är fortfarande beslutsam i att vi borde försöka sälja honom mot någon med mer kontinuitet och jävlar anamma.

Kolasinac: Bästa spelaren tillsammans med Torrerira i första halvek.

Xhaka,: Tar för lång tid på sig. Lättläst i sitt spel. Har ett jätteläge i 76:e men agerar även här lite långsamt.

Lacazette: Feltajmad och lite klumpig. Drar på sig frisparkar hela tiden. Tror siffran var 6 st denna match. Måste börja göra mål och det är NU.

Pepe: Vill inget annat än att se honom blomstra men om jag ska vara ärlig tappar han boll typ 90% av tiden. Behöver spela enklare och snabbare och utmana när han har one-on-one inte mot tre fyra spelare.

Mailand-Niles: Riktigt vass och höll Zaha hela tiden. Bra jobb.

Auba: Bra jobb. Tog löpningar och öppnade upp på vänsterkanten tillsammans med Kola. Synd med röda kortet.

Sokratisk: Stabil. Gör inget dåligt och räddar vår poäng med rensning på mållinjen.

Martinelli: Imponerade med sitt inhopp. Slet på varje boll och jagade konstant. Spelade fram Lacazette på ett fint sätt som lade upp för Pepe’s stolpträff.
Guendouzi: Gör ett bra inhopp och är delaktig i försvarsspelet som gör att vi räddar en poäng.

Kan vi sluta ge Luiz alla frisparkar. Hans speciella teknik med att få bollen att vobbla funkar 1 gång av 100. Vi har otroliga frisparksläggare i Lacazette, Pepe, Özil och Xhaka som borde gå före. 

Ayew skulle haft två gula efter 20 min redan efter att ha kapat våra spelare 3 gånger riktigt fult.

Tomkins skulle åkt ut i 85:e för kapningen på Martinelli.

Deras mål var oturligt men också dåligt av försvaret och inte gå på ordentligt. Väldigt passivt när bollen hamnar hos Koyate. Xhaka står på hälarna.

Helt rätt av Luiz att agera på frisparken i slutet:

 

 

Bild för Sral
George Adams wrote:

Så mötte vi en mindre prestigefull klubb igen och orkade vara påslagna i lite mer än en halvtimme.

När CP i andra svarade med moteld al a grisfotboll så kunde vi inte svara. 

Återigen. Karaktär problem, som så många gånger förut. 

Visst är det så, men jag tycker Arteta har talat mycket om karaktären redan, så jag tror han också har sett problemet. 

Bild för George Adams
Sral wrote:
George Adams wrote:

Så mötte vi en mindre prestigefull klubb igen och orkade vara påslagna i lite mer än en halvtimme.

När CP i andra svarade med moteld al a grisfotboll så kunde vi inte svara. 

Återigen. Karaktär problem, som så många gånger förut. 

Visst är det så, men jag tycker Arteta har talat mycket om karaktären redan, så jag tror han också har sett problemet. 

Lovande att Arteta sett detta, och ännu mera lovvärt om han byter bort dövikten mot just karaktärspelare! 

Vi kan ju, det såg vi bl a mot Utd. Men spelarna måste vilja över tid. Özil är ex ok i 2 matcher, bra i en för att sedan vara osynlig och på gränsen till urdålig i en handful. 

Jag vill se stabilitet.....

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!