Medlemmar: 4753 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta lyfter säkerhetsfrågan när Arsenal ska på träningsläger i februari.

"Är det inte säkert åker vi ingenstans"

tor 16 jan 2020 kl 15:22

I februari är det uppehåll i Premier League. Arsenal siktar på att åka på träningsläger då. Men Mikel Arteta säger att laget inte kommer resa till Dubai om det inte är säkert.

Arsenal möter Burnley den 2 februari. Sedan väntar ett två veckor långt uppehåll innan Newcastle United kommer till norra London. Alla lagen i ligan har den här säsongen två veckors uppehåll. Detta har möjliggjorts tack vare att man splittat en omgång på två helger.
Det har varit snack om att The Gunners ska åka på ett träningsläger under den här perioden.
Dubai är aktuellt som resmål.

Arsenal var i Dubai i mars när Unai Emery tränade laget. Men Mikel Arteta säger nu att man kommer se över säkerheten innan man bestämmer sig för att åka på grund av världsläget.
- Säkerhetsfrågan är det som är viktigt, säger Arteta.
- Om vi får råd av klubben och de som fattar beslut att det inte är säkert att åka så kommer vi inte att göra det. Vi har snackat om olika möjligheter att åka iväg under det här uppehållet så att vi kan bo ihop i en annan miljö med bättre väder. Vi har fortfarande ett par saker att ta hänsyn till från ett klubbperspektiv och när vi vet allt kommer vi bekräfta vad vi gör. För tillfället har vi två, tre möjligheter.