Medlemmar: 6534 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Kurzawa blir januari månads första nyförvärv?

Layvin Kurzawa nära Arsenalflytt

tor 16 jan 2020 kl 18:15

Första spelare in till Arsenal det här transferfönstret kan bli Layvin Kurzawa. PSG:s försvarsspelare är nära en flytt till The Gunners rapporterar David Ornstein.

Förhandlingarna mellan Paris Saint-Germain och Arsenal om Layvin Kurzawa är långt gångna, det skriver The Athletic idag. Den 27-årige vänsterbacken kan bli The Gunners första nyförvärv under det här transferfönstret.
Kurzawas kontrakt med PSG går ut i sommar och då kan han komma gratis.
Men enligt David Ornstein är Arsenal mål att plocka in honom redan nu.
Klubbens representanter ska ha kolla in den franske ytterbacken igår när PSG besegrade Monaco med 4-1.

Arsenal har stora skadebekymmer på försvarssidan. Kieran Tierney är axelskadad och kommer inte vara tillbaka i full träning förrän i mars. Lagets andra vänsterback Sead Kolasinac dras också med skador. Dessutom är Calum Chambers långtidsskadad och Hector Bellerin och Rob Holding har haft följdskador efter sina svåra knäskador.

Kurzawa kom till PSG från Monaco 2015 och har vunnit massor med titlar. Men han har också haft skadeproblem och fått kritik för sin attityd och sin brist på robusthet.
27-åringen har gjort 13 landskamper för Frankrike.

Kommentarer

Bild för Alberto Hagund

Jag litar på Artetas omdöme. Anser Mikel att han kan få ordning på en kille som tidigare visat problem med sin attityd så kör. Annars så nej tack till denna herre.

Once you're  a gunner // You'll always be a gunner.

Bild för Thomas Axh

Nej nej och åter nej tack! Han blir bara problem för oss!

Thomas A.

Bild för Jonas S

Förhoppnings kan han vara lite av ett mellanting mellan Tierney och Kola. Inte fjädervikt som Tierney som alla kan trycka bort, men inte heller tung stidsvagn som Kola som inte riktigt verkar orka i alltför många matcher innan kroppen tröttnar.

Lite orolig bara angående hans skadehistorik.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Joacim Nyberg

Känns lite desperat faktiskt! Visst ryktas om att vi kan få han gratis men han ska ha lön och han har varit sjukt mkt skadad under sin tid i psg. Han har dessutom aldrig blivit förstavalet heller för den delen i psg utan alltid varit reservalet under sina år I psg enligt vad jag läst. Rapporter om han lovar inget vidare faktiskt. Men kanske ses som en andrafiol till tierney hos oss med och att han duger tills han blir frisk. Men med våran tur och hans skadehistorik så håller han vell 2 matcher 

Bild för Daniel Fridsäll

Tyvärr är det sådana värvningar en fd storklubb har råd med. Vi får ta det som blir över och hoppas på det bästa.

Bild för Joacim Nyberg

Behöver ju inte värva idiotiskt bara för man inte e real Madrid. har Man mindre pengar får man vell vara smartare men tror dock inte sallenhi e den vassaste och enligt rapporter e han figuren bakom den här affären. men vi får vell se vad kurzawa kan erbjuda men jag e skeptisk mkt skeptisk

Bild för daddy dj

Blir förvånad hur folk vet hur alla spelare funkar, hur vet man hur denne spelaren är? Jag har aldrig hört talas om honom men det kanske inte säger så mycket. Samma sas det om Arteta, nej föör fan inte han lät det här men nu är det andra tongångar. Ett jävla massa tyckande men nog fan är det folk som är anställda av Arsenal som ändå har sett något som förhoppningsvis är bra. Och som det sades av nån här, vi får än så länge nöja oss med det som erbjuds. 

Bild för Joacim Nyberg

Jag vet inte mkt om han men finns andra som gör och om man läser på fakta om han finns anledning till oro. mest det jag vill framföra! och varför ska man nöja sig med nått bara för vi blivit lite sämre? ja Anser att om man har mindre pengar att röra sig med får man ju scout bättre och göra noggranna köp. Den här värvningen känns mer panik för att lösa våran skadekris men snubben själv har ju inte varit annat än skadad senaste 4,5 åren så då e det vell rätt naturligt att ifrågasätta köpet? jag tänker inte svälja allt med hull och hår bara för nån i atsenal ser nått i han. Det e ju samma person som såg nått i dennis suarez förra januari och den gick ju jättebra! 

Bild för Ulf Henningsson

Känner ej till denna killen. Litar på Arteta omdöme om honom

Bild för Joacim Nyberg

Och sen Daddy dj e vell meningen med en sånn här sida att folk ska få tycka och tänka oavsett om det e positivt elle negativt tänkande!klart att folk va skeptiska te arteta med han va ju helt färsk. Och sen när det går bra så e ju folk nöjda inget konstigt med det. 

Bild för Fredde

Då måste planen vara att göra sig av med Kola i sommar. Det vore en bra affär att sälja Kola för en del slantar i sommar och få in Kurzawa gratis eller för en symbolisk summa nu. Om det är en del för att finansiera Upamecano (eller liknande) så köper jag det direkt rakt av!

You win some, you draw some

Bild för Joacim Nyberg

Sen ska ni tänka på en sak med att det e inte arteta som värvar spelarna det e Raul sallenhi. Kurzawa bytte nyligen till en ny agent och det e en sånn hypad money agent som Raul har bra kontakt med. så våra 2 senaste värvningar innan med luiz och Pepe e också tack vare sallenhis agent kontakter. Och man ska inte alltid lita på att en agent vill det bästa för atsenal när dom rekomendera en spelare utan dom vill bara tjäna pengar. så därför ska man vara frågande till en sånn här värvning för jag tror det e allt annat än en bra scoutning utan det e en agent som gett han i förslag te Raul. Med det sagt så ska man inte döma honom innan han ens spelat för oss. Men det finns fog för oro gällande sallenhis sätt att göra spelarköp. 

Bild för Jonas S
Joacim Nyberg wrote:

Sen ska ni tänka på en sak med att det e inte arteta som värvar spelarna det e Raul sallenhi. Kurzawa bytte nyligen till en ny agent och det e en sånn hypad money agent som Raul har bra kontakt med. så våra 2 senaste värvningar innan med luiz och Pepe e också tack vare sallenhis agent kontakter. Och man ska inte alltid lita på att en agent vill det bästa för atsenal när dom rekomendera en spelare utan dom vill bara tjäna pengar. så därför ska man vara frågande till en sånn här värvning för jag tror det e allt annat än en bra scoutning utan det e en agent som gett han i förslag te Raul. Med det sagt så ska man inte döma honom innan han ens spelat för oss. Men det finns fog för oro gällande sallenhis sätt att göra spelarköp. 

Ja efter våra värvningar under senare tid blir man ju klart oroad. Raul är ju bara en skicklig affärsman. Hans jobb i Barca var i alla fall att få igenom affärerna, hantera agenter osv. Bör vara det han gör hos oss också. Det är ju sportchefens roll att veta vilka typer av spelare vi behöver och att ha folk som scoutar osv.

Om det bara är vilka affärer vi kan göra (via agenter och annat) som styr vilka spelare vi tar in så har vi problem. Då blir det ju Man United av hela skiten men med en mindre budget. Vilket väl är lite så det sett ut senaste åren nu när jag tänker efter..

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Thomas Axh

Vänner!

Härligt att se ett sånt fint engagemang! Den spelare vi pratar om, Kurzawa har attidsproblem och dessutom väldigt skadebenägen!

Vi behöver stabila backar! Men varför gjorde vi oss av med Monreal?

Och framförallt Ramsey, jag säger bara shame on them! 

Thomas A.

Bild för Ulf Åkermark

Panik och en åter skadebenägen spelare vilket har varit Arsenals stora problem dom sista åren. Hm tveksam till detta 

Bild för Thespian

Är väl ingen spelare som kittlar i kroppen men samtidigt måste man inse vart Gunners är idag och att det är januari.

Vi har haft stora problem på backsidan länge och som våran status är, samt att det är svårt att överhuvudtaget få loss en spelare i januari, varför inte testa?

Ballar han ur eller skadar sig så var det en högriskchansning som kostade lite pengar. Kör på!! 

Bild för Jonas S
Thespian wrote:

Är väl ingen spelare som kittlar i kroppen men samtidigt måste man inse vart Gunners är idag och att det är januari.

Vi har haft stora problem på backsidan länge och som våran status är, samt att det är svårt att överhuvudtaget få loss en spelare i januari, varför inte testa?

Ballar han ur eller skadar sig så var det en högriskchansning som kostade lite pengar. Kör på!! 

Och inte är han den största riskvärvingen vi sett i Arsenal senaste året. Han från skottska ligan som var skadad, Pepe som kostade skjortan men som inte riktigt bevisat det, Luiz som är Luiz.

Sedan är jag orolig att detta kan vara ännu en värvning som liksom fortsätter den röda tråden. Men jag väljer att var naivt positiv.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Mikael Norgren

Känns iskallt att värva en vänsterback. Ska vi ha 3 vänsterbackar när alla är tillbaka från skador? I detta läge är ett lån att föredra. En mittback är vad vi behöver. Eller en bra striker. Kanske läge att släppa Auba om vi kan få 600-800 mille. Hoppas detta bara är ett ryckte.....

Bild för Seablomman

Tycker han är riktigt vass! Men synd med attityd problem och skador.