Medlemmar: 3715 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta tror på Nelson och säger att han kan bli en toppspelare i klubben om han bara vill själv.

"Nelson kan bli en toppspelare i klubben"

lör 18 jan 2020 kl 14:50

Vilken riktning tar Reiss Nelsons karriär? Mikel Arteta tror att han kan nå toppen - bara han själv vill.

Reis Nelson slog sig in i Arsenals A-lag redan säsongen 2017/2018. Han debuterade mot Chelsea i Community Shield-matchen på Wembley där The Gunners vann på straffar.
Så här långt har mittfältaren hunnit med 30 A-lagsmatcher - och en utlåning till tyska Hoffenheim.
Men Nelson har inte riktigt tagit nästa steg.
Det säger Mikel Arteta att 20-åringen har alla möjligheter att göra.
- Om han vill göra det, vill lära sig och vill utmana sig själv, kan han bli en toppspelare i den här fotbollsklubben.

- Jag känner Reiss för jag coachade honom när han var 16 år och direkt fångade han min uppmärksamhet. Han är en grabb som är villig att lära sig och älskar sporten, men jag tror att han varit lite förvirrade de senaste åren, vilken väg han behövde ta och några av de beslut han fattade. Nu kan jag se att verkligen vill det och jag tror att han har potential att göra precis vad han vill. Han behöver guidning, lite kritik, och han är redo. Jag spelar honom och litar på honom för han vill det och jag tror att han kan leverera. Han behöver ta ansvar också. Om han vill spela för den här klubben var tredje dag, vill kliva in där, måste du nästan vara perfekt och för tillfället så ser jag de attityden och den viljan.

- För tillfället tycker jag att han är på rätt väg, med rätt attityd, se är det många faktorer som spelar in. Han behöver klara av pressen, leverera hela tiden, göra mål och göra skillnad för laget för han har kvalitet att göra det.