Medlemmar: 6218 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta hoppas på Eddie Nketiah - som fick speltid mot Sheffield United.

Arteta om turerna med Eddie Nketiah

mån 20 jan 2020 kl 20:03

Han skulle först lånas ut igen - men Arsenal ändrade sig. Nu berättar Mikel Arteta hur klubben resonerade runt Eddie Nketiah. - Omständigheterna förändrades, säger spanjoren.

Eddie Nketiah spenderade hösten i Leeds United. Där blev det fem mål på 19 matcher, men anfallaren hade svårt att slå sig in i Bielsas lag och efter jul var han tillbaka i Arsenal och tränade.
Det snackades väldigt mycket om en ny utlåning för 20-åringen. Bristol City var närmast, men även Nottingham Forest och Sheffield Wednesday ville förstärka laget med Arsenalstrikern.
Men det blev ingen ny utlåning.
Eddie blev kvar i Arsenal - och i lördags hoppade han in mot Sheffield United.

På dagens presskonferens berättade Mikel Arteta om turerna runt Nketiah.
- Omständigheterna förändrades med skador och avstängningar. Vi hade väldigt få spelare tillgängliga och vi hade en spelare med massor med kvalitet som kan hjälpa oss.
- Jag har blivit väldigt imponerad av honom. Jag har gillat allt jag sett på träningen och jag tycker att han växt mycket under sin låneperiod.
Hur stor roll kan han få i laget?
- Det beror på omständigheterna, spelarna vi har tillgängliga, hans insatser, hur han tränar och vilken påverkan han har när han spelar. Han är en ung spelare men jag behöver behandla honom på satta sätt som de andra spelarna. Jag bytte in honom för att jag tycker att han förtjänade det.

Arsenals offensiva alternativ har blivit färre nu när Pierre-Emerick Aubameyang är avstängd och med Reiss Nelson skadad.