Medlemmar: 6540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martinelli och Lacazette firar kvitteringen

Bellerin räddare i galen match

tis 21 jan 2020 kl 23:45

Luiz blev utvisad tidigt i första. Men Arsenal lyckades kämpa sig tillbaka. Bellerin stor räddare med kvittering i slutminuterna.

Första halvlek:

Arsenal var nära att bjudas på en drömstart. Med knappt fem minuter på klockan stressade Lacazette Kepa i målet som slog en boll rakt på Nicolas Pepe. Chelsea-försvaret var dock snabba på rätt sida och avvärjde situationen. Sen tog de blåklädda över matchen. Mustafi kastade sig fram och täckte skott fint. Leno fick rädda en nick från nära håll av Hudson-Odoi. Samma anfallare drog sedan ett skott från snäv vinkel och träffade ribban. 

Arsenal lugnade ner tempot lite och höll i boll. Mustafi fick en boll tillbaka till sig, blev stressad och passade en alldeles för snål boll hem till Leno som blev rundad. Luiz hann dock ikapp Abraham och drog ner honom. Rött kort och straff. Jorginho tog hand om den, Leno gick åt rätt håll - men straffen var välplacerad och utom räckhåll. 

Chelsea tar med en man mer på plan över matchen. Hudson-Odoi kommer i skottlge och Leno tvingas till en fin räddning. Arteta ställer upp Holding på sidlijen och mycket tyder på byte. Då helt plötsligt vaknar Arsenal. Saka dundrade ner på vänsterkanten, Bellerin på högerkanten. Arsenal tog över bollinnehavet och skapade ett par strö-chanser, men inget farligt. Holding fick sätta sig på bänken igen.

Första halvlek slutar 1-0.

Andra halvlek:

Matchen fortsätter där den slutade, böljande fram och tillbaka. Det är inte allt för märkbart att Chelsea har en mann mer, förutom när det skriks på hands 12 gånger första tio minutrarna. Arteta gör sitt första byte där Özil får lämna planen till förmån för Guendouzi. I den 62:a minuten fick Chelsea en hörna. Mustafi nådde mil högre än alla andra och nick-rensade till Martinelli. Brassen tog fart. Och ökade och ökade. Plötsligt var han helt fri med Kepa och placerar in kvitteringen. En otroligt fin solo-räd av brassen. Kante ramlar och gör bort sig på mitten, men farten och lugnet hos brassen är otrolig.

Arsenal sprang och sprang, jobbade och krigade och det tog stryk på fysiken. Leno fick göra ett par fina ingripanden när Chelsea började bölja igenom efter 70 minuters spel. Leno får återigen visa sin kvalitet när Barkley nickar, men Tysken når snabbt ner och håller tätt. Holding, som värmt upp sedan första halvlek får äntligen komma in på plan. 

Men det gick inte att hålla tätt för försvaret. På en hörna tappas positionen på Azpilicueta som stöter in bollen bakom Leno. Arsenal gav dock inte upp. Direkt efter Chelseas 2-1 mål blev det gasen i botten framåt. Martinelli försökte vrida och vända. Lacazette försökte ta sig igenom. Men det blev Bellerin som fick bollen, fejkade ett inlägg och placerade in 2-2 oerhört snyggt bakom Kepa. 

Minuten senare får Abraham ett drömläge för 3-2, men anfallaren får en otrolig felträff. Chelsea fortsätter att försöka pressa för ett segermål, men inte ens på 17 hörnor lyckades man.

Matchen slutar 2-2. 

Tre tankar om matchen:

MORAL, RYGGRAD OCH HUNGER!
Det går knappt att föreställa sig att dessa spelare för inte allt för länge sedan släppte in skitmål bakåt, torskade mot bottengäng och hade det svårt med ALLT. Idag visar Arteta återigen att han har tagit ytterligare ett steg med det här laget. Vi ger oss aldrig, kämpar som ett lag och får med oss en poäng från något man hade skrivit av två gånger under kvällen. Mustafi gick från matchdödare till en av de som presterar bäst på planen, tysken skakade av sig misstaget och stod som en mur när Chelsea försökte skicka in bollar i mitten. Xhaka fick agera mittback och gör det med bravur. Martinelli ett konstant hot när brassen får löpa fritt. 

En viktig poäng 
Vi ligger 10 poäng bakom Chelsea, utan ett kryss idag hade det nog varit kört. Det ska otroligt mycket till om vi faktiskt ska vara med och kriga om en plats i Champions League nästa säsong, men hoppet har inte helt lämnat mig ännu. Dock så är den här poängen viktig av en helt annan anledning. Vi kämpar stenhårt och det är krampkänningar med 20 minuter kvar. Vi hamnar i underläge och kvitterar igen. Idag kom det lite medvind, men det var en vind som verkligen fick kämpas för. Det är en bragdinsats som bör skapa ringar på vattnet.

Framtiden ser bra ut
När Auba blev avstängd började oron gro i en, vem ska göra mål? Nu två matcher in i hans avstängning känns det som att vi har fått svaret på den frågan. Och kampten om en plats i det där anfallet börjar tätna rejält. Gabriel Martinelli är, precis som Auba twittrade efter brassens mål mot Sheffield, en för framtiden. Det känns som att brassen kan bli hur bra som helst, och vi kan hoppas att vi kan njuta av det länge. Förutom Martinelli så har vi Saka, som även han nog kan hålla sina konkurrenter borta från spel när alla är friska. Även om nuvarande tabelläge, eller nuvarande form kanske är det roligaste, så kan vi ju ändå njuta av att vi har en del fint att vänta oss i framtiden.

Spelarbetyg:

Bernd Leno 8
Kanske inte tvingas göra några superräddningar, men satan vad stabilt det kändes idag. BRA Leno. BRA som tusan.

Hector Bellerin 7
Kapten och hjälte. Superinsats. Inget drömskott, men gör det där otroligt viktiga målet. I övrigt något långsam och hamnar lite för ofta på efterkälken. Syns att han nyss varit skadad.

Shkodran Mustafi 7
Om han inte hade gjort den där bedrövliga hemåtpassen så hade tysken fått en 9:a. Täckte skott, blockerade inlägg, nickade undan hörnor. Var en mur efter misstaget. Mentalt superstark, imponerande Shkodran.

David Luiz 2
Såg ju ut att börja bra, men man får inte vara sådär korkad. Visst, Mustafis hemåtpass är idioti, men Luiz agerande är lika dumt. Det är bättre att låta Chelsea göra 1-0 och ha fullt mannskap. Usch.

Bukayo Saka 6
Hade det svårt i defensiven, väldigt svårt. Men Saka var överallt på kanten och gör ännu en fin insats.

Granit Xhaka 7
Mittfältare och sen mittback. Gör inte många misstag och ser stabil ut med Mustafi.

Lucas Torreira 8
Briljant igen. Tacklas och gör det svårt för Chelsea att bryta igenom. Blir ensam när Xhaka går ner som mittback, men gör det ändå bra.

Nicolas Pepe 4
Såg tidigt ut att kunna äga sin kant, men det blev inte riktigt så. Fick inte helt ordning på fötterna idag heller. 

Mesut Özil 2
Kanske är snäll med en tvåa. När Luiz gick av spelade vi med två mindre. Totalt osynlig.

Gabriel Martinelli 9
Han är snabb, han är teknisk, han är målfarlig OCH ung. Bästa värvningen på länge. Fantastisk insats. 

Alexandre Lacazette 6
Får kämpa en del men såg trött ut i slutet och valde fel boll lite för ofta. Ännu en match utan mål för fransmannen. 

Inhoppare:

Matteo Guendouzi 5
Får gå in ersätta en osynlig Özil. Gör det bättre än tysken, men lyckas inte helt komma in i matchen. Ändå godkänd.

Joe Willock - 
Spelade för lite för att betygsättas

Rob Holding - 
Spelade för lite för att betygsättas

Kommentarer

Bild för Fredde

Ruggigt bra match efter förutsättningarna! Sån jävla moral. Chelsea må ha ett försprång, men de är inte bra. Deras innermittfält är ruggigt bra, övriga lagdelar skrämmer inte mig.

Man ska komma ihåg att den EXTREMT hårda bevakningen på Pepe bäddade för vänsterkanten. De dubblade ofta på Pepe och när bollen närmade sig honom så tripplade dom på honom. 11 mot 11 så hade Emerson dragit på sig ett andra gult, inget snack om det.

Özil spelar för enkelt matchen igenom, han måste hota mycket mer. Tycker dock han tar det defensiva jobbet hyfsat bra så länge han är kvar på planen.

You win some, you draw some

Bild för Ulf Henningsson

Gott jobbat av hela laget. Bra moral. Tyvärr2 bjudmål(när skall det sluta). Ett par handssituationer i vårt lag idag men äntligen lite tur med det. 

Bild för David Pearson

En otroligt imponerande laginsats. Det var inte igår vi kvitterade två gånger om med en man mindre. Martinelli vilken stjärna! Och även Mustafi måste hyllas. Efter den missen var han planens GIGANT! Har nog aldrig sett en spelare täcka bort så mycket skott men även som han nickade bort allt. Det är så synd att han har det där misstaget i sig. Annars skulle han vara en riktig klassmittback som han var när han kom till oss. 

Hoppas nu att detta var vändningen och att vi kan ta tre raka mot Burnley, Newcastle och Everton.  

Bild för Jonas S

Pallade knappt att se på den här matchen. Det var frustrerande under första halvlek. Men andra halvlek var lite andra bullar. Kul att Bellerin gör en så pass bra match. Han såg inte alls lika rostig ut som tidigare.

Leno börjar se riktigt bra ut på riktigt allvar. Känns nu som en av dom bättre målvakterna i PL skulle jag säga.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Ulf Åkermark

En kanon match av grabbarna. Lovar gott inför framtidens matcher. Özil har väl haft sin storhet. COYG 

Bild för Andreas Sorby

Tycker inte betyget  på Özil alls speglar hans insats. Självklart gör han en dålig insats om man vill se honom som offensiv kreatör och lucköppnare framåt, men med Xhaka i mittförsvaret och en man mindre efter 25 min så får Özil en helt annan roll och den Özil vi ser idag är en helt annan spelare än vi sett tidigare. Han tar defensivt ansvar och spelar uppoffrande och för laget. Jag tycker han är en solklar sexa idag. 

Bild för George Adams
Andreas Sorby wrote:

Tycker inte betyget  på Özil alls speglar hans insats. Självklart gör han en dålig insats om man vill se honom som offensiv kreatör och lucköppnare framåt, men med Xhaka i mittförsvaret och en man mindre efter 25 min så får Özil en helt annan roll och den Özil vi ser idag är en helt annan spelare än vi sett tidigare. Han tar defensivt ansvar och spelar uppoffrande och för laget. Jag tycker han är en solklar sexa idag. 

Herregud vilken inflation. Karln var ju oduglig, igen. 

1 bra match följs av 3-4 bottennapp osv.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Joacim Nyberg

Sluta försvara özil nu! Han tjänar 350k i veckan och han levererar nada! Han e bland dom sämsta på plan nästan varje match. 

Bild för Sven-Erik Eriksson

Luiz blev satt i skiten av en lagkamrat. Hängas den som hängas bör..typ...

Visst .efter detta gjorde lagkamraten en fantastiskt bra insats...

Imponerande insats dock av laget! 

I med-och motgång!

 

 

Bild för Joacim Nyberg

Dåligt argument Sven- erik! bara för man blir satt i en situation så behöver man ju inte agera som en jäkla klant själv sen. Kolla leno han hoppar undan så de inte blir straff men klumpedunsen luiz bara manglar ner han

Bild för Lars-Erik Tärnåsen

Så stolt över lagets kämpainsats. Vilken lag-anda och vi-känsla. Nu blev man stolt som supporter igen! Vad gäller synpunkterna om Özil och Pepe tycker jag inte de är speltyper som passar i en sån kämpainsats som behövdes och kanske borde bytts ut tidigare. Tyckte de ändå försökte så gott de kunde (Özil har ju noll defensivkänsla men sprang efter ändå). Pepe tyckte jag egentligen var rätt bra och hade vi varit 11 spelare hade han nog bidragit till att vi vunnit matchen. Som någon skrev togs han rätt hårt och hade hela tiden 2 spelare på sig. Emerson tyckte jag förtjänade rött kort.  Men egentligen kanske de båda borde bytts ut tidigare. Men som supporter är jag nu bara stolt över laget som helhet. Tror jag till och med Tony Adams hade varit. Dvs spelet efter straffen, inte innan. Hoppas de bär med sig den här vi-känslan nu.

Bild för Goonerswe

Jag är stolt över arbetsinsatsen från samtliga spelare och antal täcka skott/blockeringar som var väldigt många. Spelarna visade upp en härlig attityd och krigaranda och den biten är som natt och dag för bara någon månad sen. Dessutom visade vi upp en dödlig effektivitet offensivt denna gången. Jag är oerhört imponerad av Martinellis arbetsinsats och löpmeter. Han fick ju agera som en extra vänsterback stora delar av matchen och hjälpte Saka konstant defensivt och ändå så hittade han energi till att ta den galna 60-meterslöpningen och fortsätter att göra mål. Nu bygger vi vidare på detta och tar två raka segrar och går in i uppehållet med en riktigt bra känsla. COYG!

Bild för Jonas S

Anfallsspelet är fortfarande till stor del beroende av individuella prestationer och fasta situationer. Det saknas kemi mellan våra anfallare. Men förhoppninsvis är det något vi kan utvecka allt eftersom det lossnar för någon till där framme förutom Martinelli och Aubameyang.

Dock misstänker jag att det kan bli Özil som hamnar på bänken inom en inte alltför snar framtid. Med Pepe är vi alltid ett hot på hörnor och frisparkar, Martinelli gör poäng i varje match och Laca är trots allt väldigt dynamisk i sitt presspel. Auba given. Och när Tierney är tillbaka är jag inte övertygad att Arteta per automatik sätter Saka på bänken.

Och dessutom finns Ceballos som vi fortfarande inte sett under Arteta. Özil kan hamna i ett svårt läge ytterligare en gång denna säsong.

twitter.com/StockholmGooner