Medlemmar: 6540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta kunde jubla hem en poäng på Stamford Bridge efter Bellerins sena kvittering.

Arteta: "Jag är så stolt över laget"

ons 22 jan 2020 kl 02:46

Arsenal kom tillbaka två gånger och grejade en poäng borta mot Chelsea. Det med en man mindre. - Jag är så stolt över laget, säger Mikel Arteta.

Mikel Arteta sa före matchen att Arsenal behövde vinna på Stamford Bridge för att inte halka allt för långt efter i jakten på en Champions League-plats. Nu blev det ingen seger mot Chelsea, men väl en poäng.
Och det efter att The Gunners varit i underläge två gånger.
Dessutom spelade man 64 minuter med en man mindre.

Efter matchen fick Arteta frågan om det här kunde vara vändpunkten på Arsenals säsong.
Spanjorens svar:
- Jag vet inte. Tiden får utvisa. Jag såg åtminstone en reaktion. Vad jag alltid kräver är att aldrig ge upp, omständigheterna spelar ingen roll. Vad som än händer måste vi fortsätta spela med den här gnistan var tredje dag.
Det såg du väl under matchen idag?
- Absolut. Och jag är så stolt över laget och hur de reagerade och hur de steppade upp när laget gör ett misstag och blir utvisad. Då måste de försvara och det var vad de gjorde. Det är en bra poäng att ta med tanke på omständigheterna.
- Jag ville se hur laget agerade här, på den här arenan mot ett storlag. Vi hoppas kunna vara med i racet om Champions League-platserna till slutet. Jag kunde känna i pausen att de trodde på det. Jag förväntade mig kanske inte att Hector skulle göra mål med vänstern, men ja, jag är väldigt belåten.

Arteta passade på presskonferens på att hylla flera av spelarna. Granit Xhaka prisade för att han klev ner som mittback när David Luiz blev utvisad och skötte sig briljant.
Hector Bellerin fick en del av berömmet.
Så även 1-1-målskytten Gabriel Martinellt - som drog en rush över i princip hela planen efter en Chelseahörna och kvitterade iskallt bakom Kepa.
- Att spela på den här arenan på det sättet han gjorde, när vi bara var tio man och mot Azpilicueta, som enligt mig är en av de bästa försvararna i ligan. Och han gick mot honom varje gång, du behöver mod för att göra det. Sen hans energi. Jag ville ta av honom ett par gånger för han såg slut ut och hade kramp. Minuten senare gjörde han en löpning på 60 meter igen.
Martinelli har verkligen klivit fram när Aubameyang varit borta, eller hur?
- Absolut. Inte bara han. Jag tycker Laca spelare på en väldigt bra nivå öven om han inte gör mål. Nico (Pepe) också. Plus de som kommer in. De jobbar verkligen hårt på träning för att övertyga oss om att få spela mer. När de ifrågasätter saker så ber jag dem att prata på planen och det här är att prata på planen.

Kommentarer

Bild för Ulf Henningsson

Mycket bra med en poäng. Märks tydligt att Arteta är tydlig med allt han vill ha fram. Alla jobbar stenhårt och då får man resultat

Bild för Lars-Erik Tärnåsen

Vilken kämpainsats och vi-känsla! Den straffen/röda kortet kanske är det bästa som hänt för att rycka upp dem.

Bild för OlleF

Starkt & "greja" en pinne med tanke på förutsättningarna efter Mustafis vanliga "hjärnsmälta". Visar återigen Hur viktigt det är att värva in en stabil mittback under Januari fönstret.

Bild för Patrik Karlsson 2

Efter utvisningen gör man en mycket bra kämparinsats och lyckas få en poäng. Men med lika många på planen första 26 min är Chelsea det betydligt bättre laget. De jobbade mer tillsammans i försvarsspelet och presspelet, gick alltid in med fler spelare. I anfallsspelet har de mer rörelse, passar sig förbi även i sista tredje delen. Jag tycker vi har stora problem i det offensiva spelet, när vi lyckas skapa någonting (sällan)är det ofta individuella prestationer, fortfarande!! När Özil får bollen får han leta och leta men det är ingen som gör sig spelbar/löper eller har gjort det innan så han kan leverera direkt! Då är det ingen idé att ha Özil på planen! Ska vi hoppas på att Pepe ska lyckas dribbla av 4-5 spelare eller att Martinelli ska löpa igenom för att skapa målchanser. Och att motståndarna misslyckas fullständigt med sitt understöd i man man och helst att någon halkar! Jag vet att Arteta inte varit länge än och att fokus varit på försvarsspel och inställning och det har blivit mycker bättre. Men ska vi börja plocka lite segrar måste vi steppa upp i offensiven ordentligt. Kvalitén på Laca och Pepe har varit alldeles för dålig, tycker de gör allt för omständigt och svårt! Hade de två presterat bättre är jag övertygad om att vi haft ett antal poäng till! Lossnar det inte för dom måste vi pröva något annat, tex Martinelli-Auba-Ceballos! 

I statistiken inför förra omgången hade Arsenal betydligt fler passningar i snitt än Sheffield U, med de hade betydligt fler passningar i snitt på offensiv planhalva!! Sheffield U!!

Bild för Jonas Eriksson

Det här är den boost vi behövde tror jag. Karaktär och moral som gör att vi får med oss nått från den här matchen. Galet imponerad faktiskt. Igår visade vi nått jag trodde vi inte hade.