Medlemmar: 5012 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ronaldinho tror Martinelli får chansen i det brasilianska landslaget snart.

"Han påminner mig om Ronaldo"

mån 27 jan 2020 kl 12:53

Gabriel Martinelli gör succé i Arsenal. Ronaldinho tror anfallaren snart får plats i det brasilianska landslaget.

Det var inte många som visste något om Gabriel Martinelli när han kom till klubben i somras. Men den 18-årige brassen har verkligen presenterat sig. Mot Chelsea smällde han in sitt tionde mål för säsongen.
Det är första gången sedan Nicolas Anelkas dagar i klubben som en tonåring gör tvåsiffrigt antal mål under en säsong i klubben.
Anfallarens succé har inte missats av någon i hemlandet och nu säger gamle storspelaren Ronaldinho att han tror Martinellis framtid är ljus.
- Vi brassar är väldigt exalterade över honom och hans framtid. Det är en sak att ha talang, men en annan att vid den åldern, 18, ha det självförtroendet. Han påminner mig om Ronaldo under sin första säsong i Europa, när han gjorde 30 mål och folk sa: "vem är den där 18-årige brassen?".
- Han ville ha bollen, tog sig an motståndarna och hade ingen rädsla över huvud taget vem eller vilka han mötte. Jag ser liknande attityd hos Martinelli, säger Ronaldinho till Mirror.

Martinelli kostade runt £7 miljoner när han köptes loss och det har redan börjat snackas om att Real Madrid kan tänka sig att slanta upp £50 miljoner för anfallaren.
Det säger lite om potentialen.
Och Ronaldinho tror vi får se honom i det brasilianska landslaget inom kort.
- Jag är säker på att han första landskamp är väldigt nära. Han är redo. Historiskt sett har landslaget aldrig oroat sig för ålder. Ronaldo spelade för Brasilien när han var 17 och mer nyligen har Neymar och Gabriel Jesus haft viktiga roller även fast de varit tonåringar. Har du förmågan och talangen så kommer du få chansen och världen kan se att Martinelli har talangen.