Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta var väldigt nöjd med kvällen insats och seger.

"Jag såg mycket saker som jag gillade"

mån 27 jan 2020 kl 23:46

Arsenal gick vidare i FA-cupen. Mikel Arteta var belåten.

The Gunners gjorde en strålande första halvlek på Vitality Stadium i Bournemouth och hade 2-0. I andra försvarade sig laget bra och kunde grejade avancemanget till den femte omgången - trots att hemmalaget fick in en reducering på stopptid.
Mikel Arteta kunde stänga januari obesegrad.
Tre vinster och kryss blev.
Om kvällens match sade spanjoren:
- Jag är väldigt nöjd. Jag visste att det skulle bli tufft här. Vi spelade ett väldigt ungt lag idag och jag ville se hur de hanterade det. Jag är väldigt nöjd för jag såg massor med saker som jag verkligen gillade.
- I första halvlek tycker jag att vi var väldigt, väldigt bra. De gjorde allt som vi hade planerat på ett väldigt bra sätt. De vågade spela och de vågade ta stora beslut. Det är viktigt.

Arteta passade även på att hylla de unga engelska spelarna. Två av dem blev målskyttar. Bukayo Saka gjorde 0-1 och Eddie Nketiah 0-2.
- De var fantastiska. Deras arbetsinsats också. För mig är det modigt att spela, att fatta stora beslut och att inte vara rädda och spela säkert. Det är skillnaden med de här tre ungdomarna. Eddie var fantastisk, Joe (Willock) också. Jag gillar verkligen Joe i den positionen. Jag tror han kan bli en outstanding spelare där och han visade det ikväll.
Bukayo Saka spelar dessutom på en position där han inte är van.
- Vi har en situation nu där vi inte har några vänsterbackar. Vad jag gillar är att han bara borrar ner huvudet och kör. Det är inte hans favoritposition, men vi försöker hjälpa honom med de kvaliteter han har så att han får spela på den position han gillar mest. Men han är villig att lära sig alla defensiva grejer vi ber honom att göra och hans attityd är verkligen bra.