Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

De här tre försvarsspelarna sägs vara aktuella för Arsenal. Mari, Matviyenko och Soares

Jakten på försvarsspelare fortsätter

tis 28 jan 2020 kl 19:03

På fredag kväll stänger transferfönstret. Hinner Arsenal få klart med någon försvarsspelare innan dess?

"Vi har en klar avsikt med vad vi vill göra på marknaden med de resurser vi har, och kan vi göra det, fine". Så sa Mikel Arteta på presskonferensen efter gårdagens match i Bournemouth när han snackade transfers.
Helt klart är att The Gunners är på jakt efter försvarsspelare med Kieran Tierney, Calum Chambers, Sead Kolasinac och Shkodran Mustafi skadade.
Frågan är bara vad klubben hinner göra. På fredag kväll stänger transferfönstret.

Under dagen har det snackats en hel del om backar som är aktuella.
Vi kickar igång med Mykola Matviyenko som det ryktats om flitigt innan Pablo Mari kom in i bilden. Idag rapporterade ukrainska Komanda att Arsenal och Shakhtar Donetsk har kommit överens om en transfersumma. 23-åringen har bara 18 månader kvar på sitt kontrakt och hans agent, Yuriy Danchenko, har tidigare i januari sagt:
- Jag och mina kollegor har konstant varit i kontakt med representanter för Arsenal och haft möten. The Gunners ledning har redan kontaktat Shakhtar och vi hoppas att förhandlingarna blir lyckosamma.

Hur ligger då landet med Pablo Maris övergång till Arsenal. Den spanske mittbacken flög med Edu till London i lördags för att läkarundersökas så att affären blev klar. Men rapporterna sen talade mer om att den reslige mittbacken åkt tillbaka till Brasilien utan kontrakt.
Hans klubb Flamengo gick ut och dissade Arsenal för att de ändrade villkoren i dealen.
Idag skriver ESPN att affären fortfarande är "on". Förhandlingarna mellan klubbarna ska ha fortgått och Arsenal sägs vara förhoppningsfulla att det kan lösas innan fredag då fönstret stänger. Pablo Mari vill till Arsenal och har satt press på Flamengoledningen, Han sägs nu vara redo att resa tillbaka till England för att göra klart kontraktet.

Dagens tredje snackis är Southamptons Cedric Soares. Engelska Telegraph påstår att den 28-årige högerbacken är ett alternativ för Arsenal. Hans kontrakt med The Saints går ut i sommar och nu kan sydkustklubben tänka sig att släppa honom billigt för att få in lite pengar. Soares köptes in 2015 från Sporting Lissabon för £5 miljoner.