Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är nöjd med de värvningar som klubben gjort.

Arteta: "Vi är nöjda med värvningarna"

fre 31 jan 2020 kl 17:42

Pablo Mari och Cedric Soares är kontrakterade. Mikel Arteta är belåten med klubbens nya spelare. - Vi har hittat två spelare som vi tror kan bli väldigt användbara.

Det är fortfarande några timmar kvar på transferfönstret och även om Mikel Arteta stängde helt för fler värvningar så tyder det mesta på att vi kan summera det hela med att Arsenal lånat in två spelare.
Pablo Mari från Flamengo.
Och Cedric Soares från Southampton.
- Vi har försökt att vara aktiva på marknaden för att lösa några av de problemen vi haft de senaste veckorna. Vi har hittat två spelare som vi tror kan bli väldigt användbara och som förstärker vår trupp. Självklart med de resurser vi har i klubben. Vi är nöjda med det vi gjort, säger Mikel Arteta.

Den senaste av värvningarna är Cedric Soares. Portugisen blev klar idag - men kommer till klubben skadad.
- Vi undersökte honom igår och vi kommer få fler resultat idag. Han har en liten skada och jag tror inte att han kommer spela på söndag.
Om värvningen i sig säger Arteta:
- Han är en spelare med stor erfarenhet. Han har spelat i olika länder, spelat i olika ligor och i den här lika, men allt vad det innebär. Han ville gå till en annan toppklubb och han har viljan och engagemanget. Jag har följt honom några säsonger och gillar vad han kan tillföra.

Pablo Mari blev klar i onsdags. Arteta klassar värvningar som viktig.
- Väldigt viktig. Han balanserar det jag vill göra från backlinjen, ger oss fler möjligheter, mer lösningar, han öppnar upp planen mer. Han är också en spelare som vi följt de senaste månaderna. Vi är verkligen glada att ha honom.