Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Med nya spelare blir konkurrensen bättre. Det välkomnar Mikel Arteta.

"Den här klubben behöver konkurrens"

lör 1 feb 2020 kl 15:30

De två nya försvarsspelarna täcker inte bara upp för skadorna Arsenal har. De ger också Mikel Arteta en bättre konkurrenssituation. - Den här klubben behöver konkurrens från två-tre spelare på varje position, säger spanjoren.

Under januarifönstret lånade The Gunners in Pablo Mari från Flamengo och Cedric Soares från Southampton. Två defensiva spelare som kommer ge bredd till truppen.
Arsenal har ett gäng skador i backlinjen, Kieran Tierney, Calum Chambers, Sead Kolasinac och Shkodran Mustafi. Dessutom har Hector Bellerin varit skadad mycket och håller som bäst på att spela sig i form.
Mikel Arteta har fått använda Bukayo Saka som vänsterback och Ainsley Maitland-Niles som högerback. Två spelare som i grund inte är försvarsspelare.
- Vi har behövt spela spelare där det behövs och i positioner som inte är deras riktiga. Med mer tid så vill jag ha specialister på varje position som vet exakt vad de ska göra. Men Ainsley har anpassat sig väldigt bra till den positionen. Det är samma med Bukayo. Vi har haft stor nytta av dem och de kan spela i de positionerna, men de är andra typer av spelare.

Värvningarna av Pablo Mari och Cedric Soares öppnar nu för att Maitland-Niles och Bukayo Saka kan få mer speltid i sina naturliga positioner. Men det ökar också konkurrensen i truppen.
Något som Arteta välkomnar.
- Den här klubben behöver konkurrens från två-tre spelare på varje position, säger spanjoren.
- Om dom kan fightas, konkurrera och är bättre än de andra så kommer de spela. Om inte så kommer någon annan spela. Spelare kommer starta matcher om de förtjänar att spelare och om de presterar på den nivån i den här fotbollsklubben.