Medlemmar: 2000 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Laurent Koscielny pallade inte mer av Premier League och valde att flytta till Bordeaux.

Koscielny om flytten från Arsenal

fre 7 feb 2020 kl 23:54

Han lämnade Arsenal under kontroversiella former. Nu berättar Laurent Koscielny varför. - Jag kände inte att jag kunde spela 40-50 matcher.

Det var livat runt Laurent Koscielny i somras. När Arsenal skulle åka på försäsongsläger i USA vägrade lagkaptenen följa med. Det blev liv om vad som hade lovats och vad som inte lovats, Arsenal erbjöd honom ett nytt kontrakt, men det var han inte sugen att skriva på. Man kan kortfattat säga att mittbacken strejkade sig bort från klubben.
Och i början av augusti blev det klart att han efter nio säsonger i norra London lämnade för spel i Bordeaux.
Som grädde på moset retades många Arsenalfans av den video som den franska klubben lade upp när Kos presenterades. Han tog då av sig en Arsenaltröja och hade en Bordeauxtröja under.

Nu har 34-åringen berättat i en intervju med L'Equipe om varför han gjorde flytten. Tidningen säger också att han nästan halverade sin lön när han lämnade England för Frankrike.
- En Premier League-säsong är väldigt lång. Det kräver väldigt mycket fysiskt och mentalt. Jag kände inte att jag kunde spela 40-50 matcher och jag ville inte avsluta min karriär med skador. Jag har gått ner en nivå för att njuta mer.

Koscielny har under lång tid dragits med hälsenebesvär och när Arsenal mötte Atletico Madrid i den andra Europa League-semifinalen 2018 så slet mittbacken av hälsenan.
Han var inte tillbaka i spel förrän sex månader senare och det snackades om att han var missnöjd med att Unai Emery matchade honom för hårt förra våren.
- Antingen så slutade jag spela eller så bytte jag klubb. Jag och familjen kände att det var dags att flytta hem. Jag tänkte på allt, fotbollen, min fysiska status, min fru, min barn och det dagliga livet som vi kunde ha. Jag kan bara säga att jag lämnade med huvudet högt.

- Alla som jag jobbat med de senaste nio åren ... alla respekterade mitt beslut att flytta hem med min familj. Jag har alltid stått upp, varit respektfull och lojal. Och alltid gett max. Jag pratade med coachen och han förstod mig. Och det övriga ...

Kommentarer

Bild för Thomas Gjälby

Man vet inte allt men han har min respekt iaf!

Bild för David Pearson

En spelare som strejkar sig bort från klubben kommer aldrig ha min respekt! Särskilt inte när det handlar om en lagkapten. Han hade trots allt skrivit på ett kontrakt. 

Bild för Byarum

Han borde ha skött det här bättre. Om han varit tydlig med sina motiv, så skulle de flesta ha förstått. Nu blev det bara tokigt. 

Bosse

Bild för Andreas Näsström

Det blev fult och ovärdigt. Jag hatar inte på något sätt Kos men mina varma känslor för honom är slut. Han var en favorit i nutidens lag, behövdes ett tag till i renoveringen vi genomgår. Men han strejkade sig bort under försäsong och videon med tröjorna.. Smaklöst.

Beslutet att byta klubb och liga var säkert rätt för honom personligen men jag kommer inte ifrån att det hela kändes och fortfarande känns surt 

Bild för Sral

Alltså, jag kan tycka att man kunde gissa sig till att han ville till Frankrike för att varva ner lite, knappast för pengarna eller så. Det kom ju också en artikel i the Athletic som berättar om hur missnöjd Koscielny var med hur Emery matchade honom. Sen kan jag hålla med om att avskedet inte blev snyggt. Han hade kunnat motivera sitt beslut tydligare och tidigare t ex.