Medlemmar: 2003 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil tror och hoppas på en bra vår.

"Vårt mål är att vara i Champions League"

mån 10 feb 2020 kl 17:26

Glappet till toppen är stort. Men Mesut säger att Arsenal inte gett upp hoppet om Champions League

Mesut Özil och Unai Emery var ingen lyckad kombo. Det kanske inte är så konstigt att mittfältaren trivs betydligt bättre med sitt fotbollsliv just nu när han får spela regelbundet under Mikel Artetas ledning.
Under klubbens träningsläger i Dubai har 31-åringen snackat med media om sin nya tränare. På frågan om han är nöjd över läget just nu sa han:
- Ja. Vi (Arteta och Özil) har inte snackat, men jag känner honom. Vi har spelat tillsammans under Wenger. Han har precis kommit hit, men alla vet vad han vill. Vårat mål, eller mitt mål, är att ge allt på planen för att hjälpa laget. Jag tror att coachen ser det, för jag spelar. Jag hade en tuff tid under Unais ledning. Jag spelade inte så mycket. Just nu är jag glad. Jag spelar.

Han antyder också att det finns en väsentlig skillnad i tydlighet mellan Emery och Arteta.
- Även spelarna, låt oss säga efter 60-70 minuter, vet hur de ska spela om det blir byten. Alla vet i vilken position och hur de ska spela och hur tränaren vill att vi ska anfalla eller pressa mer. Sådana saker.
- Just nu vet alla att vi taktiskt blir bättre. Det har bara gått två månader sedan Mikel Arteta kom hit och vi har blivit mycket bättre taktiskt.

Arsenal ligger minst sagt skrynkligt till efter en mycket svag säsong och glappet till topp fyra är just nu tio poäng. The Gunners har 13 matcher kvar på säsongen.
Özil tror att chansen till Champions League finns.
- Vårt mål är att vara i Champions League. Det har varit tufft den här säsongen, men jag tycker att vi är på rätt väg.
- Vi måste tro på oss själva, på laget och göra som coachen vill. Vi är på god väg, det syns tydligt på planen. Alla gillar det och är glada. Det är självklart svårt att säga hur det kommer att gå. Vi har haft det tufft, men vi vet att om det går bra, om vi får självförtroendet tillbaka och vi får med oss resultaten så kommer vi sluta topp fyra, fem.

Det var en del snack om Özils framtid under januarifönstret och det ryktades att en Mellanösternklubb ville köpa loss honom. I intervjun med de lokala medierna säger han att han tänker stanna i Arsenal kontraktstiden ut - vilket är till sommaren 2021.

Kommentarer

Bild för -99994490-

Ösil verkar inte vara någon lyckad combo nu heller

 

Bild för Joacim Nyberg

Verkligen inte! hoppas arteta släpper kompis grejen med özil nu och bänkar han lite för han levererar nada! Både han och lacazette behöver bänkas. 

Bild för Ola Svärd

Löjeväckande höra prat om CL. Laget och klubben måste inse allvaret och där nytt kontrakt och stabilt mittenlag är målet för säsongen. SKulle allt flyta på kanske kanske en EL plats kan nås. Vi vinner ju för tusan aldrig numer och är sällan särskilt mkt bättre än motståndarna. En seger mot skatorna på söndag är en början att lyfta från bottenträsket, inget mer än så.

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Sral

Enda skälet till att man kan hoppas lite är väl att våra "konkurrenter ", typ Chelsea, Spurs och United knappast är stabila de heller, men ser man till vad vi åstadkommit och var vi är nu så är CL definitivt att glömma. Kanske EL också. Handlar bara om att sätta en struktur, ett spel och att börja få lite självförtroende. 

Bild för David Pearson

Helt rätt Özil! Det finns fortsatt goda möjligheter att nå CL. Både via ligan och EL. Om det blir några vinster i rad nu så kan det gå då de andra lagen tappar poäng hela tiden. Även om chanserna är lättare att nå CL via EL. Vi har goda möjligheter att vinna EL och jag tror att det blir en pokal där.   

Bild för George Adams

Undra om Özil hört talas om....

"Mycket snack men liten verkstad"...

Få se lite trovärdiga prestationer nu Mesut..

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Olle Leino

Hmmm... Jag e mest rädd att vi skall ramla ur... CL når vi ju bara genom o vinna EL vilket vi inte kommer göra. Vi är ett lag ur form, det har ju inte lossnat trots Artetas inträde. Nä de e bara o blicka framåt, kanske blir 2021 året det lossnar.