Medlemmar: 3190 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil tror och hoppas på en bra vår.

"Vårt mål är att vara i Champions League"

mån 10 feb 2020 kl 17:26

Glappet till toppen är stort. Men Mesut säger att Arsenal inte gett upp hoppet om Champions League

Mesut Özil och Unai Emery var ingen lyckad kombo. Det kanske inte är så konstigt att mittfältaren trivs betydligt bättre med sitt fotbollsliv just nu när han får spela regelbundet under Mikel Artetas ledning.
Under klubbens träningsläger i Dubai har 31-åringen snackat med media om sin nya tränare. På frågan om han är nöjd över läget just nu sa han:
- Ja. Vi (Arteta och Özil) har inte snackat, men jag känner honom. Vi har spelat tillsammans under Wenger. Han har precis kommit hit, men alla vet vad han vill. Vårat mål, eller mitt mål, är att ge allt på planen för att hjälpa laget. Jag tror att coachen ser det, för jag spelar. Jag hade en tuff tid under Unais ledning. Jag spelade inte så mycket. Just nu är jag glad. Jag spelar.

Han antyder också att det finns en väsentlig skillnad i tydlighet mellan Emery och Arteta.
- Även spelarna, låt oss säga efter 60-70 minuter, vet hur de ska spela om det blir byten. Alla vet i vilken position och hur de ska spela och hur tränaren vill att vi ska anfalla eller pressa mer. Sådana saker.
- Just nu vet alla att vi taktiskt blir bättre. Det har bara gått två månader sedan Mikel Arteta kom hit och vi har blivit mycket bättre taktiskt.

Arsenal ligger minst sagt skrynkligt till efter en mycket svag säsong och glappet till topp fyra är just nu tio poäng. The Gunners har 13 matcher kvar på säsongen.
Özil tror att chansen till Champions League finns.
- Vårt mål är att vara i Champions League. Det har varit tufft den här säsongen, men jag tycker att vi är på rätt väg.
- Vi måste tro på oss själva, på laget och göra som coachen vill. Vi är på god väg, det syns tydligt på planen. Alla gillar det och är glada. Det är självklart svårt att säga hur det kommer att gå. Vi har haft det tufft, men vi vet att om det går bra, om vi får självförtroendet tillbaka och vi får med oss resultaten så kommer vi sluta topp fyra, fem.

Det var en del snack om Özils framtid under januarifönstret och det ryktades att en Mellanösternklubb ville köpa loss honom. I intervjun med de lokala medierna säger han att han tänker stanna i Arsenal kontraktstiden ut - vilket är till sommaren 2021.