Medlemmar: 8103 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ceballos hoppas på en bra vår med Arsenal när han nu är skadefri.

Ceballos: "Jag spelade för många matcher"

ons 12 feb 2020 kl 13:30

Han missade flera månaders spel efter skadan. Dani Ceballos säger nu att han spelade för många matcher på kort tid.

Det var i Europa League-mötet med Vitoria Guimaraes som Dani Ceballos skadade sig. Strax efter paus högg det till i baksidan av låret. Hamstringsskadan höll mittfältaren borta ett bra tag och även om han suttit på bänken en del på slutet så har det bara blivit ett inhopp sedan början av november.
I en intervju med Marca berättar han om skadan.
- Jag spelade för många matcher. 17 stycken på två månader. Jag var den enda spelaren som spelat i alla. Jag pratade med Unai Emery då och sade att jag ville spela i alla matcher i alla tävlingar när kroppen tillät det. Men jag har lärt mig av misstaget.
- Det är första gången jag varit allvarlig skadad. Det påverkade en sena och läkarna sade åt mig att vara försiktig och att det inte var vanligt. Jag har fått komma tillbaka steg för steg så att jag inte blir skadad igen.

Det var rätt så mycket spekulationer i januari att Ceballos, som lånats in till Arsenal från Real Madrid, ville avbryta sitt lån för att få speltid på annat håll.
Men så blev det inte.
Även om det verkar ha varit aktuellt.
- Jag bestämde mig för att stanna i Arsenal för jag vill ha stabilitet och klubben trodde på mig.
Ceballos säger att Arsenalfansens sång om honom betyder mycket.
- Jag känner mig väldigt uppskattad och varje gång jag spelar så supportar fansen mig.

Ceballos kom till Arsenal i somras när Unai Emery Emery ledde laget. Det var lite därför 23-åringen valde London istället för Liverpool - som också var aktuellt.
- Det var tack vare Unai som jag kom till Arsenal. Unai kom hem till mig och berättade att han verkligen gillade mig som spelare och gjort så sedan jag spelade i Betis. Självförtroendet från tränaren är väldigt viktigt för dina prestationer. Unai sade till mig att jag skulle bli en viktig spelare i Arsenal och jag tvekade inte på att gå dit.
- Jag är stolt att en klubb som Liverpool ville ha mig, men jag valde Arsenal för att Unai och hur han behandlade mig.

Under tiden som Ceballos var skadad fick Emery sparken.
- Jag blev skadad när det började bli lite bättre. Vi var femma eller sexa, tre-fyra poäng från Champions League. När jag såg på Arsenal under tiden som skadad såg jag att vi hade problem. Vi vann inte och hade svårt att ta poäng. Jag var maktlös och arg att jag inte kunde hjälpa till att ge tillbaka allt han gjort för mig.
- Mikel kommer bli en väldigt bra coach. Han har lärt sig av Pep och har en spelidé som jag passar perfekt in i. Han kom till klubben under en tuff tid, men mentalt är han en tränare som Arsenal behöver just nu. När jag kom tillbaka har jag jobbat med honom i några veckor och jag behöver visa att jag kan spela för Arsenal. Efter uppehållet kommer jag vara viktig.