Medlemmar: 4732 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nelson gillar Artetas egenskaper som tränare och tror att det kan hjälpa i utvecklingen.

Nelson tror Arteta kan hjälpa honom till toppen

tor 13 feb 2020 kl 13:58

Reiss Nelson hoppas kunna följa Raheem Sterling och Leroy Sane. Med hjälp av Mikel Arteta. - Jag har all min tro på Mikel och jag tror att han kommer att göra mig till en toppspelare, säger han.

Han var en av de största talanger som grabb, men de senaste säsongerna har inte gått på räls för Reiss Nelson. Nu hoppas 20-åringen att Mikel Arteta kan hjälpa honom att ta nästa steg i karriären.
Och göra honom till en toppspelare.
- När du ser såna som Raheem Steriling och Leroy Sane och ser vad de gjort i sina tidigare lag, de gjorde inte det de gör nu. Jag tror att det är tack vare Pep Guardiola. Men även Mikel för de har sagt att han körde mycket med bara dem. De är två toppspelare.
- Man kan se det på Mikel för hans drivkraft är annorlunda. Jag har inte sett en tränare med en sådan beslutsamhet att göra individerna bättre spelare. Jag gjorde en grej med en av de andra spelarna på träningen häromdagen. Han kom över och visade mig en sak att göra och det är de detaljerna som är otroliga. Jag tror att han har en plan och det kommer att bli väldigt bra.

Nelson mötte media när Arsenal Foundation öppnade en konstgräsplan vid Duncombe Pirimary School i Islington. Där pratade yttern om uppväxten söder om Themsen, hur viktig hans storebror varit för honom att hålla sig till fotbollen och inte göra något dumt och sin vänskap till Borussia Dortmunds Jadon Sancho.
- Det var alltid Jadon och Reiss, vem är bäst?
- Många där vi växte upp gjorde fel saker. Sen fanns det toppspelare i fotboll.

När Arteta tog över Arsenal sade han i en intervju att Nelson har potentialen att göra vad han vill inom fotbollen. Men också att han haft det lite för lätt på planen då han var mycket bättre än många andra som ung.
När Arteta utbildade sig till tränare upptäckte han snabbt Nelson när han var med på ungdomslagens träningar.
- Jag brukade ta bollen och bara springa förbi alla. Det var min största egenskap. Jag tror att Arteta sett glimtar av det. Jag skulle inte säga att jag hade det för lätt. Men nu är det väldigt bra att ha honom som tränare för han förstår vad jag är bra på. Han kommer att ge mig uppmuntran när jag behöver det och gör jag inte rätt saker så kommer han säga det. Jag har all min tro på Mikel och jag tror att han kommer att göra mig till en toppspelare, säger han.