Medlemmar: 6338 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ceballos och Nketiah har tränat till sig startplatser i Artetas lag.

Arteta - träna bra så spelar du

mån 17 feb 2020 kl 01:03

Lite överraskande fick både Eddie Nketiah och Dani Ceballos starta mot Newcastle. Mikel Arteta säger att båda varit grymma på träningarna.

Det råder ingen tvekan om att Mikel Arteta försöker sätta sin prägel på Arsenal där hårt jobb på träningarna och bra kvalitet ska belönas med speltid. Mot Newcastle fick vi tydligt se det.
Spanjoren hade flera spelare tillbaka tillgängliga och kunde tydligare välja sin elva. Då plockade han ut både Dani Ceballos och Eddie Nketiah i startelvan. Placerade Alex Lacazette på bänken.
Matteo Guendouzi, Rob Holding, Reiss Nelson och Ainsley Maitland-Niles var inte med i matchtruppen.

Efter 4-0-segern förklarade Arteta några av sina val - och det var tydligt vad han ville skicka ut för budskap: Prestera på träning så är du aktuell för spel.
- Budskapet är väldigt tydligt, dem som tränar som de gör och att jag ser att de har förmågan, kvaliteten och hungern så kommer de spela.
Om Ceballos sa Arteta:
- Jag tyckte att Dani var perfekt för den här matchen i den positionen. Han förtjänar verkligen att spela på hur han tränat och jag är väldigt nöjd med hans insats.

Valet av Ceballos kanske inte var så överraskande jämfört med Nketiah - som fick chansen på topp istället för Lacazette.
- Idag valde jag att spela Eddie för han har tränat på ett fenomenalt sätt. Jag valde också att inte låna ut honom igen och då behöver jag stå upp för det beslutet. Laca har spelat alla matcher under mig och har inte gjort mål. Jag berättade mitt beslut och varför och han accepterade det väl. Jag sade åt honom att "gå in och du kommer göra mål" och det gjorde han. Jag är så nöjd, inte bara för målet utan också för hur laget och alla ledare reagerade. De visade hur mycket de älskar honom och det är därför han jobbar stenhårt varje dag.