Medlemmar: 6580 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bukayo Saka bjöd på en ny mycket bra match mot Newcastle.

"De kunde inte matcha vår energi i andra"

mån 17 feb 2020 kl 01:48

Ny assist - och en ny lysande insats. Bukayo Saka har verkligen slagit igenom den här säsongen.

Bukayo Saka blev utsedd till man of the match. Efter smällen han fick på Turf Moor innan uppehållet var ynglingen tillbaka i elvan idag mot Newcastle. Och som han presterade.
Assisten till Nicolas Pepes 2-0 var en läckerbit.
- Det var som en två-mot-en-situation men jag ser det alltid som en mot en. Sen en liten tunnel, vi kan kalla de en "liten chili". Jag tittade först efter Eddie för jag gillar att slå in bollen bakom försvararna, men jag såg att det var ganska tight så jag lade in bollen i ytan och det var en fin avslutning från Pepe.

Assisten var Sakas åttonde den här säsongen. Imponerade för en yttermittfältare som får spela vänsterback.
Målet satte spiken i kistan. 2-0 blev sedan 4-0 och Arsenal kunde njuta av en efterlängtad seger.
- Vi försökte få energi i matchen. I första halvlek var vi alla lite söliga och de försvarade sig väldigt djupt och väldigt bra. De var kompakta och vi hade problem att ta oss igenom, men i andra halvlek kunde de inte matcha vår energi. Vi bara fortsatte och fortsatte, vi spelade och kombinerade och de kunde hantera oss.

Kommentarer

Bild för Marcus Szabo

Saka på väg mot månadens spelare. Sån energi har har och att han vågar utmana gång på gång. Han har redan 8 assist. 18 år gammal. Förläng kontrakt 3-4 år och ge honom en bra lön omedelbart!

Bild för Håkan Spärlin

Så skönt,Saka är otrolig. Tyckte även Öz var på hugget i dag och jag tror målet var otroligt viktig. kul att även Abu fick näta så han får tillbaka lite självförtroende. 

East Coast Gunner 

Bild för Mattias Jarnedal

Sjukt bra match mellan Chelsea och Man Utd, här pratar vi om energi. Arsenal-Newcastle var en pojklagsmatch i jämförelse. Här hade inte Özil och vissa andra i Arsenal haft en chans i intensitet och passningskvalitet. Giroud var grym, bra bakgrund förstås. 

Bild för David Pearson

Håller med dig Mattias på att det var mycket energi. Men kvaliten på spelet var ju definitivt inte bra! Mycket juniormisstag som de varit hela säsongen hos de lagen inklusive oss.