Medlemmar: 3715 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Äntligen, efter åtta mållösa matcher, fick Lacazette näta.

Lacazette om måltorkan: "Tufft"

tis 18 feb 2020 kl 00:48

Första fullträffen på över två månader. Alex Lacazette hade dubbel anledning att jubla efter segern mot Newcastle. - Jag är verkligen glad, säger han.

Senast Alex Lacazette nätade var borta mot Standard Liege i Europa League den 12 december. Efter det har den franske anfallaren gått mållös i åtta matcher. Men mot Newcastle smällde 28-åringen äntligen in ett mål.
Och måltorkan var därmed bruten.
- Jag är verkligen glad för jag har väntat på det här länge, säger han till Evening Standard.

När Fredrik Ljungberg tog över efter Unai Emery fick Lacazette spela allt mindre. Men Mikel Arteta har satsat på fransmannen - även fast han gått mållös under en lång tid.
Mot Newcastle var han till och med bänkad.
- Mikel förklarade sig väl varför han gjorde det, men jag kan inte säga vad han sa. Han pratade med mig och gav mig självförtroende. Den här tiden har verkligen varit tuff och komplicerad. För ibland har jag haft matcher där jag inte haft några chanser och ibland har jag missat eller att målvakten räddat. Det är självklart alltid tufft för en anfallare att inte göra mål, men det händer i fotboll. Förhoppningsvis är det sista gången för mig.

Lacazette gjorde 4-0-målet mot Newcastle i söndags. På stopptid. Han missade skottet, som tog på stödjebenet, men gick i mål. Jublet visste inga gränser. Varken för honom själv eller lagkamraterna.
- Det betyder mycket för mig och mycket för lagkänslan. Det är bra, säger Laca som även passade på att hylla Arteta.
Detta trots att han blev bänkad sist.
- Han kräver massor med saker. Jag skulle inte säga att han är strikt, men han vet vad han vill. Han är en bra coach.