Medlemmar: 6576 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Arteta och Ljungberg kunna guida Arsenal till Champions League nästa säsong?

Arteta: "Vi har tre rutter mot Europa"

ons 26 feb 2020 kl 21:20

Mikel Arteta har fått Arsenal att lyfta. Nu hoppas spanjoren att det finns en väg till Champions League för The Gunners i vår.

Det är dags för retur mot Olympiakos. Arsenal har med sig 1-0 från den första matchen i Grekland.
Det ska Mikel Artetas gäng förvalta i norra London imorron så att det blir fortsatt spel i Europa League.
- Jag är väldigt nöjd med insatsen generellt i den första matchen. Bortsett från de första tio minuterna där vi inte riktigt hade kontroll defensivt. Vi gav bort bollen i farliga ytor när vi kunde avancera och bli farliga själva. Men bortsett från det så spelade vi med mycket personlighet och det på en svårspelad stadion mot en bra motståndare med ett bra hemmafacit. Vi lyckades göra mål och vinna matchen. Det var också positivt.

Kommer du prioritera vissa tävlingar och kommer det synas i startelvorna?
- Laguttagningarna baseras på vad jag ser på träning, belastningen på spelarna och vad vi vill göra mot laget vi möter. Vi har tre olika rutter mot Europa. Vi försöker maximera dem och vi tar det match för match. Det är det enda vi kan göra för tillfället för målet är fortfarande rätt så långt borta.

Arsenal är nia i ligan och har sju poäng upp till Chelsea som är fyra. Kanske räcker en femteplats för Champions League-spel nästa säsong efter Manchester Citys avstängning.
Arteta sa så här om han tror att det är en realistisk väg till CL via PL.
- Vi behöver vinna massor med matcher. Vi behöver få till en bra vinstrad och vi har bara vunnit två matcher och det är inte tillräckligt.
När han fick frågan vilken som är den bästa vägen till Champions League svarade han samma sak.