Medlemmar: 3992 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lacazette hyllar Saka

Lacazette om Saka och framtiden

tor 27 feb 2020 kl 12:48

Från akademin till succé i A-laget. Bukayo Sakas Arsenalkarriär har fått en raketstart. I gårdagens presskonferens hyllade Lacazette 18-åringen till skyarna.

Bukayo Sakas karriär i Arsenal har minst sagt startat bra. 18-åringen som normalt spelat vänsterytter fick när både Tierney och Kolasinac gick sönder vikariera på vänsterbacken. Och till mångas stora förvåning så gick det långt över förväntan. I matchen mot Everton gjorde Saka sin 10:e assist för säsongen när han spelade fram Eddie Nketiah efter bara ett par minuter på planen.

Hyllningarna har kommit från många håll. Och i presskonferensen inför Olympiakos-drabbningen ikväll hade Lacazette några fina ord att säga om Saka.
- Han är riktigt bra. Jag tycker att han kanske är den bästa unga spelaren i ligan, säger anfallaren.
- Som jag sa så behöver han förbättra några saker, men du kan se den kvalitet han har, och han är ödmjuk. Det bästa för honom är att vara involverad. Han vill jobba och accepterar kritik för att han vill förbättra sig, fortsatte Lacazette.

Det har cirkulerat en del rykten om att Lacazette skulle vara på väg bort från klubben. Rapporter har berättat att det i anfallarens kontrakt finns en klausul att han kan kräva flytt om Champions League-spel inte säkras. Även dessa blev adresserade under presskonferensen. Och fransmannen svarar bestämt att han trivs och vill stanna i Arsenal.
- Jag visste inte om det här, svarade Lacazette på frågan om exit-klausulen.
- Jag visste inte. Ja, jag har ett kontrakt med klubben så det finns ingen poäng för mig att lämna, alla är glada och nöjda med mig i klubben.
- Många människor kan prata. Det finns alltid något att säga så jag tänker inte riktigt på det. Om managern, coachen, mina lagkamrater är nöjda med mig så är det det viktigaste.

Arsenal möter alltså Olympiakos hemma ikväll. Matchstart 21:00 på Eurosport Player.