Medlemmar: 8138 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ainsley Maitland-Niles har fått lite speltid på sistone. Nu har Mikel Arteta förklarat varför.

"Ainsley måste visa att han ska spela"

tis 3 mar 2020 kl 08:48

Många har undrat varför Ainsley Maitland-Niles till synes har halkat längre och längre ifrån startelvan. Nu har Arteta gett svaret på varför.

Det var på presskonferensen efter gårdagens seger mot Portsmouth som Mikel Arteta fick frågan om varför Maitland-Niles inte har fått mer speltid, och han gav ett mycket tydligt svar: det handlar helt enkelt om att Arteta inte anser att Maitland-Niles har visat tillräckligt mycket på träning för att spela.

"Ainsley måste jobba hårt varje dag på träning och visa mig att han vill ha platsen mer än alla andra, att han vill spela för den här klubben och slåss för sin plats".

Vi har tidigare sett liknande uttalanden om andra spelare med bra resultat, som tex med Dani Ceballos som Arteta nyligen berömde för sin förbättrade attityd och träningsvilja som orsak till att den förstnämnde börjat få mer speltid, så förhoppningsvis kan detta få en positiv effekt på den unge engelsmannen.